Buluşmaları”etkinliği çevrimiçi olarak gerçekleşti.

Buluşmaları”etkinliği çevrimiçi olarak gerçekleşti.

TÜB 10. Yıl Etkinlikleri Kapsamında “Arkeoloji, Tarih ve Sanat Tarihi Buluşmaları” Etkinliği Gerçekleşti
Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) tarafından organize edilen “Arkeoloji, Tarih ve Sanat Tarihi Buluşmaları”etkinliği çevrimiçi olarak gerçekleşti.
Etkinliğinaçılış konuşmasını NKÜ Rektör YardımcısıProf.Dr.Celalettin VATANDAŞ gerçekleştirirken; Moderatörlüğünü Fen Edebiyat FakültesiArkeoloji Bölüm BaşkanıProf. Dr. Hatice KALKAN üstlendi.
Rektör YardımcısıProf.Dr.Celalettin VATANDAŞ açılış konuşmasında “Üniversiteler eğitim öğretim faaliyetlerin yürütülmesinde ve bilimsel çalışmaları yapılmasında ve topluma hizmet sunma noktasında kurumsal eğitim yapılarıdır. Üniversitelerin tarihinde ve bilim tarihinde Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimlere İlişkin tartışmaların ne kadar köklü ve kapsamlı olduğunu hepimiz biliyoruz. Çünkü sosyal bilimler ve fen bilimleri uzmanlık alanlarına göre olguya, nesneye, inceleyeceği konuya biraz farklı pencerelerden, farklı bakış açılarıyla bakıyorlar. Biz sosyal bilimciler tarihçi, filolog, arkeolog veya sanat tarihçisi olabiliriz. İnsanlığın, toplumun, çalıştığımız bölgenin tüm geçmişine yönelerek, bu alandaki somut ve somut olmayan insanlığın mirasını ortaya çıkarmaya çalışmak ve bugüne taşımak bizim sorumluluk alanlarımız içerisinde yer alıyor.Bugün burada Arkeoloji ve Sanat Tarihi alanlarında konunun uzmanları bir araya geldi. Trakya Üniversiteler Birliği paydaşları olarak etkinliğin verimli geçmesini diliyorum” şeklinde konuştu.
Program kapsamında Mimar Sinan Güzel Sanatlar ÜniversitesiÖğretim Üyesi Prof. Dr. Zeynep KOÇEL ERDEM “Perinthos Kazıları”, Trakya Üniversitesi Öğretim ÜyesiProf. Dr. Gülay APA KURTIŞOĞLU“Edirne Yeni Saray Kazıları”, Kırklareli ÜniversitesiÖğretim ÜyesiDoç. Dr. Olcay TURAN“Khersonesos Thrakia’da İnşa Edilen Savunma Yapıları”, Bandırma Onyedi Eylül ÜniversitesiÖğretim ÜyesiDoç. Dr. Eylem GÜZEL“Somut Olmayan Kültürel Miras Kapsamında Balıkesir Geleneksel El Sanatları”, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Nurettin BATARAY “Çanakkale Prehistorik Dönem Arkeolojik Yüzey Araştırması (Capas) 2022: Bayramiç ve Çevresi”, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Feride İmrana SIDDIKI“Balıkesir Kuvâ-yi Milliye Müzesi Müzesi’ndeki Bizans Dönemi Haçlarından Örnekler”, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Mustafa TÜRK “Eskiçağ’da Balıkesir”, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Ahmet TERCANLIOĞLU “Kyzikos Antik Kenti Arkeolojik Kazı Çalışmaları 2022”, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin YAMAN“Çanakkale Merkez, Ezine ve Bayramiç İlçeleri 2022 Yılı Yüzey Araştırması” ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Eser ÇALIKUŞU “Bursa Şahadet Camii Üzerine Bir Değerlendirme” isimli sunumlarını gerçekleştirdiler.
Etkinlik soru-cevap bölümüyle sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.