“Türkiye’yi enerjide dışa bağımlılıktan kurtarabilmek için canla başla çalışıyoruz”

“Türkiye’yi enerjide dışa bağımlılıktan kurtarabilmek için canla başla çalışıyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya’da toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Türkiye’yi enerjide dışa bağımlılıktan kurtarabilmek için canla başla çalışıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya Kılıçarslan Meydanı’nda düzenlenen Karapınar Güneş Santrali, Bozkır Barajı ve Abdülhamit Han Caddesi ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış törenine katıldı.

Törende yaptığı konuşmasında, Türkiye’nin 6 Şubat tarihinde asrın en büyük tabii afetlerinden birini yaşadığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Özellikle 7,6 büyüklüğündeki Elbistan depremi Konya’mızda da çok ciddi biçimde hissedildi. Depremin haberini alır almaz, devletimizin tüm kurumlarıyla birlikte belediyelerimizi de hareket geçirdik” diye ekledi.

Konya Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyeleri ekiplerini süratle komşu illere sevk ettiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Depremde en çok yıkıma uğrayan Hatay’ı, Konya’ya zimmetledik. Konyalı belediyelerimiz gerçekten gurur verici çalışmalara imza attılar” ifadesini kullandı.

“İLK AY, ISINMA DÂHİL KONUTLARDAKİ TÜM DOĞAL GAZ FATURALARINI ÜCRETSİZ YAPTIK”

Bir taraftan afetin izlerini silerken, diğer taraftan da milleti hayallerine kavuşturacak vizyon projelerini devreye almayı sürdürdüklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Karadeniz’de keşfedip karaya çıkardığımız yerli gazımızın sevincini milletimizle paylaşmak için ilk ay, ısınma dâhil konutlardaki tüm doğal gaz faturalarını ücretsiz yaptık. Ayrıca, bir yıl boyunca yine konutlardaki mutfak ve su ısıtma ihtiyaçlarına karşılık gelen miktardaki doğal gaz tüketimini faturalardan düşüyoruz” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’yi enerjide dışa bağımlılıktan kurtarabilmek için canla başla çalışıyoruz. Rabbimizin ülkemize bahşettiği yer altı, yer üstü zenginliklerini milletimizin istifadesine sunmanın derdindeyiz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.