23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkuyla Kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkuyla Kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına, Amfi Tiyatro’da düzenlenen “Çocuk Şenliği” ile devam edildi.

Çocuk Şenliğine Vali Vekili Kaan Peker ve temsili Vali Çınar Yıldız’ın yanı sıra, Garnizon Komutanı Tuğg. Şahin Yenilmez, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Milletvekilleri Faik Öztrak, İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Soner Gül, il protokolü, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

İl Müdürü Ulusan konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “23 Nisan, sadece Ulusal Egemenlik Bayramı olarak değil, aynı zamanda Çocuk Bayramı olarak, Atatürk’ün ve Milletimizin çocuklarımıza verdiği önemin, inancın ve güvenin bir göstergesidir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda, sadece dostluk köprülerinin temelleri değil, yaşanabilir bir dünyanın temelleri de güçlendirilmektedir.

Sevgili Çocuklar, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Meclisimizin açılış gününü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ilan; bayramı da sizlere armağan etmiştir. Bayramınız Kutlu Olsun! Sizler, en değerli varlığımız, sevginin, umudun ve kardeşliğin temsilcileri olarak aydınlık yarınlarımızın güvencesisiniz. Millî, manevi değerlerimizle al bayrağımızın gölgesinde büyüyecek ve yarının güçlü Türkiye’sini inşa edecek sizlersiniz. Egemenliğimizin teminatı ve cennet vatanımızın sahiplerisiniz. Geleceğimiz sizlerin omuzlarında yükselecek, Millî Egemenlik sizlerle yaşamaya devam edecektir. Tarihimizi idrak ederek, millî ve manevi değerlerimize sahip çıkmanız en büyük arzumuzdur.” dedi.

Ardından Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri, Vali Vekili Kaan Peker, Garnizon Komutanı Tuğg. Şahin Yenilmez, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak tarafından verildi.

Ardından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce düzenlenen spor yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Akabinde Nihat Sami Banarlı Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan “Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışı ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından bayramın çocuklara armağan edilmesi” canlandırıldı.

Sonrasında Mevlana İlkokulu öğrencileri hazırlamış oldukları “Cimnastik Gösterisi” izlendi.

Gösterinin izlenmesinin ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle kutlamalara katılan Kosova, Karadağ ve Kuzey Makedonya’dan gelen öğrencilerin hazırlayıp sunduğu halk oyunları gösterisi izlendi.

Ardından Şehit Turgut Kurtçu Ortaokulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu “Geleneksel Çocuk Oyunları Gösterisi“ izlendi.

Kutlama, Halk Oyunları Gösterisi ve Bayrak Temalı Müzik Gösterisi ile devam etti.

Final seromonisinde Vali Vekili Peker ve protokol üyelerinin çocuklarla fotoğraf çekilmesinin ardından “Çocuk Şenliği” sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.