Mübarek Ramazan Bayramı Türk-İslam Âleminde, Gönül Coğrafyamızda Aydınlık Günlere Vesile Olsun.

Mübarek Ramazan Bayramı Türk-İslam Âleminde, Gönül Coğrafyamızda Aydınlık Günlere Vesile Olsun.

Türk Eğitim-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Cavit Kartal, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Ramazan ayının; maneviyatın doruğa ulaştığı, dayanışmanın, yardımlaşmanın en güzel örneğinin sergilendiği, küslüğün, dargınlığın son bulduğu, tüm inananların el ele, gönül gönüle verdiği, rahmet ve bereketle müjdelenen en kutsal ayımız olduğunu söyleyen Kartal, “Bu vesileyle tüm inananların Ramazan Bayramını tebrik ediyorum. Mübarek Ramazan Bayramı’nın coğrafyamıza ve İslam âlemine barış, huzur ve mutluluk getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.
Yardımlaşma refleksiyle aşamayacağımız engel yoktur.
Yaşadığımız deprem felaketi nedeniyle Ramazan Bayramını buruk kutladığımızı belirten Kartal, “Türkiye’miz 6 Şubat’ta son yüzyılın en büyük iki deprem felaketiyle ile karşı karşıya kaldı. Bu afetler yüreklerimizi dağlamış, milletimizi derinden yaralamıştır. Acımız, kederimiz tarifsizdir. Deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı bir kez daha rahmetle anarken, halen tedavi altında bulunan vatandaşlarımıza şifalar diliyoruz. Allah böyle felaketleri bir daha ülkemize yaşatmasın” dedi.
Ramazan ayında gerek deprem bölgesinde gerekse Türkiye’nin dört bir yanında devletimizin ve milletimizin depremzede vatandaşlarımıza destek verdiğine, onların yanında olduğuna işaret eden Kartal, “Bu bayram millet olarak yastayız. Depremde ailelerini, yakınlarını, en sevdiklerini kaybeden, vatandaşlarımızın ıstırabını, çaresizliğini yüreğimizde hissediyoruz. Bir yandan bayram sevincimize gölge düşerken, diğer yandan karşı karşıya kaldığımız zor ve sıkıntılı meselelerin üstesinden el birliğiyle gelebileceğimizi biliyoruz. Bu felaket bir kez daha sahip olduğumuz değerlerimizi korumanın ne denli önemli olduğunu göstermiştir. Bu noktada gerek bölgede gönüllü bulunan gerekse Türkiye’nin dört bir yanında afetzedelere her türlü desteği veren tüm kamu çalışanlarımıza da bir kez daha minnetlerimi sunmak istiyorum” diye konuştu.
Bu bayram, Türk-İslam coğrafyasına barış ve huzur getirsin.
İslam coğrafyasının sömürü düzeninin baş aktörleri tarafından kıskaç altına alındığına dikkat çeken Kartal, “Suriye’de, Irak’ta, Afganistan’da, Somali’de, Doğu Türkistan’da, Arakan’da çok sayıda soydaşımız, dindaşımız sömürüye, talana, insanlık dışı muamelelere, soykırıma maruz kalmaktadır. Onların derdi bizim derdimiz, kayıpları bizim kayıplarımızdır. Dün ve bugün olduğu gibi yarın da gönül coğrafyamızın, Türk-İslam âleminin esenlik içinde yaşaması için her türlü gayreti ortaya koyacağız” dedi.
Kartal, “Ülkemizin bütünlüğü ve milletimizin birliği için canını feda eden şehitlerimizi saygıyla, minnet ve Fatihalarla anarken, şehit ailelerinin önünde saygı ve hürmetle eğiliyoruz. Kahraman güvenlik güçlerimizin gerek sınırlarımız içinde, gerekse sınır ötesinde yürüttüğü terörle mücadele faaliyetlerini koşulsuz destekliyoruz. Yüce Allah Mehmetçiklerimize zeval vermesin.
Bu duygu ve düşünceler ile Ramazan Bayramımız mübarek olsun. Bu bayram tüm insanlığa barış, huzur, esenlik getirsin” diye konuştu.

Cavit Kartal
Türk Eğitim-Sen
Tekirdağ Şb. Bşk.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.