KÖY ENSTİTÜLERİNİN 83. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

KÖY ENSTİTÜLERİNİN 83. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak; ülkemizde eğitim, kültür ve çağdaşlaşma alanında en önemli devrimlerden biri olan Köy Enstitüleri’nin 83. kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen panele katıldı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Tekirdağ Kent Konseyi işbirliği ile Köy Enstitüleri’nin kuruluşunun 83’üncü yıl dönümü kapsamında düzenlenen panel, Namık Kemal Üniversitesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Yöneticiliğini Prof. Dr. Neşe Atik’in yaptığı panele Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Doç. Dr. Güzel Yücel Gier ve Eğitimci-Yazar Feyzullah Aktan konuşmacı olarak katıldılar ve Köy Enstitülerinin kuruluş dönemi, toplumda üstlendiği misyon ve aydınlık nesillerin yetiştirilmesinde uyguladığı eğitim modeli ile ilgili değerli bilgileri katılımcılarla paylaştılar.

BAŞKAN ALBAYRAK: “KÖY ENSTİTÜLERİNİN KURULUŞU EĞİTİM, KÜLTÜR VE ÇAĞDAŞLAŞMA ALANINDA EN ÖNEMLİ DEVRİMLERDEN BİRİDİR”

Panelde bir konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Köy Enstitülerinin toplumda çok önemli bir misyon üstlendiğini belirterek, “Köy Enstitülerinin kuruluşu eğitim, kültür ve çağdaşlaşma alanında en önemli devrimlerden biridir. Tekirdağ kökenli Milli Eğitim Bakanımız Hasan Ali Yücel’in öncülüğünde kurulan Köy Enstitüleri yurdumuzun dört bir yanına Cumhuriyet ışığını götürdü. Bu sayede tarım, hayvancılık, sanayi, madencilik ve üretimle ilgili pek çok alanda kısa zamanda büyük ilerlemeler kaydedildi. Ülkemize çağ atlatan bu büyük eğitim hamlesi, ne yazık ki uzun ömürlü olamadı. Köy Enstitülerinde uygulanan eğitim modeli sürdürülebilmiş olsa ülkemiz bugün çok daha ileri bir konumda olurdu. Ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkarmak için Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümsüz fikirlerinin ışığında çağdaş eğitim programları uygulamaya geçirilmelidir.

Köy Enstitüleri’nin kuruluşunun 83. yıl dönümü dolayısıyla Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Hasan Ali Yücel’i, İsmail Hakkı Tonguç’u ve eğitim ordumuzun kahraman neferlerini saygıyla anıyorum. Köy Enstitülerinin hayatta olan mezunlarına sağlıklı ve mutlu ömürler diliyorum. 83. yıl programımızın düzenlenmesinde emeği geçen Tekirdağ Kent Konseyimizin çalışkan yönetimine ve değerli çalışma arkadaşlarıma en içten duygularımla teşekkür ediyorum.” dedi.

Ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkarma yolunda önemli devrimlerden biri olmasının yanında fikri hür vicdanı hür nesillerin yetiştirilmesinde önemli bir misyonu da yerine getiren Köy Enstitülerinin 83. kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen panelin sonunda Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak tarafından panelistlere günün anısına teşekkür plaketi takdim edildi. Panel toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.