TÜRSAB TRAKYA BTK: “KAÇAK TURLARA GÖZ AÇTIRMAYACAĞIZ!”

TÜRSAB TRAKYA BTK: “KAÇAK TURLARA GÖZ AÇTIRMAYACAĞIZ!”
blank

Havaların ısınması, ramazan ayı faaliyetleri, seçim dönemi ve turistik şehirlerde başlayan etkinlikler kapsamında Trakya Bölgesindeki şehirlerimize, özellikle Edirne’ye günübirlik ve konaklamalı turlar daha sık gelmeye başladı. Gelen turlara bakıldığında seyahat acentalarımızın yapmış oldukları programları ve bazı belediyelerin vatandaşlarına sundukları organizasyonları şehirlerimizde görüyoruz. TÜRSAB Trakya BTK bu faaliyetler hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği ( TÜRSAB ) Trakya Bölge Başkanı Egemen Aydın yapmış olduğu açıklamada; “ Kültür Turları açısından en yoğun dönemimiz başlıyor. Gerek bölgemizden diğer bölgelere meslektaşlarımızın yapmış olduğu turlar, gerekse Türkiye’nin her yerinden bölgemize gelen turlara baktığımızda ciddi bir yoğunluk olmaya başladı. Şuan için daha fazla yakın bölgelerden gelen turlar mevcut. Havaların ısınması, Ramazan ayı inanç turları kapsamındaki turlar ve diğer etkinlikler için gelecek turlar mevcut. Baktığımızda yakın bir tarihte seçimler de var. Seçimlerden dolayı Belediyelerin vatandaşlara genellikle ücretsiz olarak sunmuş oldukları turlar var. Bunları şehirlerimizde sık olarak görmeye başladık. “ dedi.
“1618 SAYILI YASA BAĞLAYICIDIR.”
Turların yasal mevzuatları hakkında da açıklamalarda bulunan Aydın; “ Yapılan turların hepsi paket tur kapsamına giriyor. Paket turları yapmak için de TÜRSAB tarafından yetkilendirilen Seyahat Acentesi olmanız veya bu hizmeti bir Seyahat Acentesinden almanız gerekiyor. Zaman zaman Belediyelerin yapmış oldukları organizasyonlarda ne yazık ki bazı yetkisiz araçları şehirlerimizde görebiliyoruz. Araçların sadece D2 veya B2 yol belgesine sahip olmaları veya Belediyelere, STK’lara bağlı resmi araç plakalarına sahip olmaları tur yapabilecekleri anlamına gelmiyor. 1618 Sayılı yasada kapsam bellidir. Seyahat organizasyonlarını seyahat acenteleri yapar. Özellikle Belediye, Muhtarlıklar, Siyasi Partiler ve diğer özel kuruluşlar bir yere tur yapmak istiyorsa muhakkak bir seyahat acentesine başvurmak durumundadır. Bu doğrultuda da gerekli bilgilendirmeleri bölgemizdeki tüm Belediye Başkanlıkları, STK’lar ve diğer ilgili kurumlara gönderdik.” Dedi.
“SAHA DENETİMLERİMİZ YOĞUN BİR ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR.”
Denetimler hakkında da bilgi veren TÜRSAB Trakya Bölge Başkanı Egemen Aydın; “ Yapılan turları denetleme yetkisi İl Kültür Turizm Müdürlükleri, Rehberler Odası, Kolluk Kuvveti ile birlikte TÜRSAB olarak bizde. Gelen araçları araç yaşı, yolcuların sigortası, aracın yetki belgesi, araçta rehber bulundurma zorunluluğu, TÜRSAB araç plakası gibi bir çok konuda denetime tabi tutuyoruz. Herhangi bir konuda uygun olmayan araçlara cezai işlem uyguluyoruz. Burada vatandaşımızın can güvenliği söz konusu, araç yaşı tutmayan, sigortasız, yetkisiz araçlarla yapılan turlarda herhangi bir kaza durumunda hiçbir güvenliğiniz yok. Vatandaşlar bu turlara giderken hangi acentenin programı olduğunu muhakkak sorsunlar, sorgulasınlar.” dedi.
“HAKSIZ REKABETE ENGEL OLMAK EN BÜYÜK GÖREVİMİZ”
Kaçak turların haksız rekabete de sebep olduğunu belirten Aydın; “ Bu programlar muhakkak ki haksız rekabete sebep oluyor. Yetkisiz kişilerce yapılan organizasyonlar hem kayıt dışı ekonomi oluşmasına hem de haksız rekabet yaratıyor. Her seyahat acentası kuruluşunda ciddi bir yatırım yapıyor. Her yıl vergisini, stopajını, üye aidatını yatırıp aynı zamanda istihdam sağladığı personelinin maaşını ve SGK’sını ödüyor. Baktığınız zaman çok ciddi bir ödeme yükleri mevcut. Kendi aralarında rekabet eden meslektaşlarımız bir de kaçak turlarla rekabet etmek durumunda kalıyor. Bu sebeple kimse kusura bakmasın biz buna izin vermeyeceğiz. Yoğun turist çeken bölgelerimizde denetimlerimizi daha da sıklaştırarak kaçak faaliyeti bitirmek için elimizden gelen her şeyi yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Seyahat acenteliğinden ekmek yiyen, hayatını bu sektörden kazanan meslektaşlarımızın hakkının yenilmesine asla müsaade etmeyiz.” Dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.