KENTİN EN BÜYÜK SAHİPSİZ HAYVAN BAKIMEVİ HİZMETE AÇILDI

KENTİN EN BÜYÜK SAHİPSİZ HAYVAN BAKIMEVİ HİZMETE AÇILDI

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarının daha sağlıklı ve güvenli olarak yaşamlarını sürdürebilmeleri için Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevini hizmete açtı. Karacakılavuz Mahallesinde hizmete açılan ve kentin en büyük yüz ölçümüne sahip olan geçici bakımevi, en son teknolojik imkânlar kullanılarak sokak hayvanlarına en iyi koşullarda hizmet verecek.
Açılış töreninde konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yüksel Özdal, Bakımevi ile ilgili teknik bilgileri paylaşırken, Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Deniz Bozdoğan da bakımevinin çalışma, işleyiş ve donanımı konularında katılımcıları bilgilendirdi.
BAŞKAN KADİR ALBAYRAK, “İNSAN ODAKLI VE ÇEVREYE DUYARLI BİR BELEDİYEYİZ”
Açılış töreninde konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak geride bıraktığımız 9 yılda dev projelere imza attık. Bugün, burada açılışını gerçekleştireceğimiz Sahipsiz Hayvan Bakım Evimizin tüm projelerimizin arasında özel bir yeri var. İnsan odaklı ve çevreye duyarlı bir belediyeyiz. Aynı zamanda hayvan dostu bir Büyükşehir Belediyesiyiz. Güzel Tekirdağ’ımıza en büyük yüz ölçümüne sahip Sahipsiz Hayvan Bakım Evini kazandırmaktan kıvanç duyuyoruz.” dedi.
“TESİSİMİZDE SEVİMLİ DOSTLARIMIZI EN İYİ KOŞULLARDA MİSAFİR EDEREK TEDAVİLERİNİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”
Başkan Kadir Albayrak sözlerine, “11 ilçemizde tüm sevimli dostlarımıza en sağlıklı koşullarda hizmet verebilmek için bakım evimizi çağımızın en modern teknolojisiyle donattık. 13 binadan oluşan bu büyük tesisimizde sevimli dostlarımızı en iyi koşullarda misafir ederek tedavilerini gerçekleştireceğiz. Unutulmamalıdır ki, hayatı paylaştığımız sevimli dostlarımız için en ideal yer bireylerin veya ailelerin yaşadığı sıcak birer yuvadır. Tüm hayvanseverleri ve duyarlı vatandaşlarımızı sevimli dostlarımızı sahiplenmeye davet ediyorum. Hayatlarımızı sevimli dostlarımla paylaşalım, mutluluklarımız çoğalarak artsın. Bu duygu ve düşüncelerle, Sahipsiz Hayvan Bakım Evimizin güzel Tekirdağ’ımıza hayırlı olmasını diliyor, projemizin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde noktaladı.
Açılış töreninde konuşma yapan Prof. Dr. Tamer Dodurga, “Tekirdağ’a yakışan bir bakımevinin açılışını görmekten büyük mutluluk duyuyorum. Türkiye’ye örnek olacak ve hayvanların mutlu olacağı bir bakımevi olacağından eminim. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
Törende konuşma yapan Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer de “Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz 11 ilçede hiçbir ayrım yapmadan, ihtiyaçlar göz önünde bulundurarak birçok projeyi hayata geçirdi. Tekirdağ’ımızın daha çağdaş ve yaşanabilir olması için emek verdiler. Bugün burada çok önemli bir projenin açılışını yapıyoruz. Bu projeyi bize kazandıran Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Törende Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun de “Bugün burada çok özel bir açılış yapıyoruz. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi var gücüyle çalışıyor ve çevreye duyarlı projeleri hayata geçiriyor. Bize böyle bir tesisi kazandıran Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve emeği geçen tüm ekibe şükranlarımı sunuyorum.” sözlerini söyledi.
Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak ta açılışı yapılan bakımevinin önemine dikkat çekti. Öztrak konuşmasında “Bugün dünyanın büyük kentlerine baktığımızda bugün açılışını yaptığımız bakımevlerinden görüyoruz. Hizmete açılan bakımevinin güzel bir şekilde çalışacağına ve sahipsiz hayvanlarımızı Tekirdağlı vatandaşlarımızın sahipleneceğine inanıyorum. Bu projeyi ilimize kazandıran Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’ı ve emeği geçen tüm ekibi tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi alkışlar eşliğinde kurdele kesimiyle son buldu.

EN MODERN VE TEKNOLOJİK CİHAZLAR KULLANILACAK
150 adet köpek ve 100 adet kedi olmak üzere toplam 250 adet sahipsiz hayvan kapasitesine sahip bakımevi içerisinde, birbirine bağlı ve bağımsız, hayvanların barınabilecekleri ve gerekli tedavilerinin sağlanabileceği alanlar bulunacak. İdari bina, klinik birimi, 4 adet köpek bakım alanı, 4 adet köpek yaşam alanı, kedi bakım alanı, kedi yaşam alanı, karantina birimi, ısı ve su merkezi ve güvenlik birimi olacak şekilde bölümlendirilen bakımevinde can dostlarımıza en iyi şekilde bakılacak. 2 adet muayene odası, 2 adet operasyon salonu, laboratuvar, hayvan yıkama-tıraş odası, görüntüleme odası, ameliyathane personel hazırlık, ameliyathane hasta hazırlık, eczane, mama hazırlık odası ve veteriner hekim odasının bulunduğu Klinik Birimi ile sokak hayvanlarımızın tedavileri en iyi şekilde yapılacak. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevinde, kullanılacak en modern ve teknolojik cihazlar ile sokak hayvanlarının en iyi şekilde yardım ve tedavi görmesine imkân sağlanacak.
KENTİN EN BÜYÜK SAHİPSİZ HAYVAN BAKIMEVİ
Köpek bakım bölümlerinde toplam 66 adet kapalı ve açık alan içeren kafes ve 4 adet mama deposu, köpek yaşam alanları içerisinde ise; kapalı alanda toplam 40 adet kulübe ve hayvanların serbest dolaşabilecekleri 4 bölme çit sistemiyle birbirinden ayrılmış açık alan bulunuyor. Kedi bakım alanında ise; 1 adet ana bakım alanı, 1 adet müşahede odası ve 1 adet ameliyat sonrası bakım odası düzenlenmiş olup kedi yaşam alanı içerisinde ise; kediler için özel tasarlanmış kapalı alan ve çitlerle çevrili açık alan bulunuyor. Güvenlik Birimi ile de bakımevinin her türlü güvenliği sağlanacak. Açık ve kapalı alanları ile birlikte toplam 18.800 m2 ile kentin en büyük yüz ölçümüne sahip bakımevi olacak tesis ile birlikte bölgedeki sokak hayvanlarına sıcak bir yuva imkânı sunulacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.