YONTAR: İKTİDAR YİNE BİZİM DEDİĞİMİZE GELDİ!

YONTAR: İKTİDAR YİNE BİZİM DEDİĞİMİZE GELDİ!
blank

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Adayı Nurten Yontar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “kamuda mülakatı kaldıracağız” vaadini eleştirdi. Vekil adayı Yontar:” Binlerce insan mülakat adaletsizliğine takılırken Erdoğan neredeydi?” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı’na katıldı. Burada bir konuşma yapan Erdoğan, kamuda mülakatları kaldıracaklarını söyledi. 5 yılda 6 milyon yeni istihdam oluşturacaklarını vadeden Erdoğan, “İşsizlik oranımızı yüzde 7 seviyesine gerileteceğiz” dedi.

Erdoğan’ın Söylemlerinin ardından değerlendirmede bulunan vekil adayı Yontar, Erdoğan’ın seçimi kazanmak için her yolu denediğini belirterek:” Biz yıllarca kamuda mülakat olmasın, mülakatta yandaşlar işe alınmasın, binlerce insan ter döküyor, gözyaşı döküyor, kamuda mülakat haksızlıktır, kamuda mülakat kendi yancılarını atamak için uygulanmış bir sistemdir, bizlerin sesini duyun dedikçe iktidar görmezden geldi. Gençlere istihdam yok, gençler işsiz, gençler başka ülkelere gitmek zorunda kalıyor, gençler kendi işini yapamıyor dedikçe duymazdan geldiler. Şimdi seçim yaklaşınca yıllardır bas bas bağırdığımız kamuda mülakatı kaldırın söylemlerini dikkate aldılar ve kamuda mülakatı kaldıracağız diye insanlara seçim vaadi veriyorlar. Onlarca insanın hakkını girenler sırf oy kazanmak için en sonunda bunu da yaptılar. Peki ya o gözyaşlarına boğulanlar, haksızlığa uğrayanlar, adalete iktidar sebebiyle inanmayanlar, atanamadığı için başka işte çalışanlar ne olacak? Onların hakları geri gelecek mi? İktidar yaptığının ne kadar yanlış olduğunu anladı. Ve yine bizim dediğimize geldi. Ama vatandaşlarımız bunların vaatlerine inanmayacak. En nihayetinde 14 Mayıs günü insanlara ses olan, haksızlığa dur diyen ve duyuran bizler iktidara geleceğiz.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.