15-22 NİSAN TURİZM HAFTASI MESAJI

15-22 NİSAN TURİZM HAFTASI MESAJI

Toplumda turizm bilincini geliştirmek, iç turizmi canlandırmak ve halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla ülkemizde her yıl 15-22 Nisan tarihleri “Turizm Haftası” olarak kutlanmaktadır.
Turizm, iş istihdamı ve kazandırdığı ekonomik gelirleri ile ülkelerin gelişmesini ve kalkınmasını sağlayan sektörlerin başında yer almaktadır. Turizm, ülke ekonomisine yaptığı katkının yanı sıra, insanların ve toplumların birbirini tanımasında, kaynaşmasında ve evrensel anlamda barışın sağlanmasında da önemli bir araçtır.
Tekirdağ, sahip olduğu tarihi – kültürel mirası, doğal güzellikleri ve değerleriyle, turizm açısından farklı renk ve tatlar arayanların talep ettiği tüm özellikleri içinde barındıran zengin bir potansiyele sahiptir. Tekirdağ, sahip olduğu tarih, kültür ve doğa turizminin yanında gastronomi değerleri ve 7 mavi bayrak sahibi kumsalları ile turizm çeşitliliği bağlamında önemli avantajlar sunmaktadır.
Tekirdağ, gerek coğrafi özellikleriyle yamaç paraşütü, doğa yürüyüşleri, yüzme, dalış ve diğer deniz sporları gibi birçok doğa sporuna imkân tanımakta; gerek kültürel ve tarihi geçmişiyle birçok tarihsel yapı ve arkeolojik alanlara ev sahipliği yapmaktadır.
Tekirdağ Valiliği olarak bizler de, bu denli önemli coğrafi ve kültürel mirasa sahip olan ilimizin tanıtımını en iyi şekilde yapmak için çalışmaktayız. Tekidağ’a gelen turist sayısını ve turizmden elde edilen geliri artırarak, turizm pazarında Tekirdağ’ın daha iyi yerlere gelmesini, turizmden daha çok pay almasını sağlama gayreti içerisindeyiz.
İlimizde Turizm Haftası 15-22 Nisan tarihleri arasında Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nce düzenlenen birtakım etkinliklerle kutlanacaktır. Etkinliklere tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum.
Bu vesileyle, turizm çalışanları olmak üzere, tüm turizm camiasının Turizm Haftası’nı kutluyor; verimli bir turizm sezonu geçirilmesini temenni ediyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.