KENTİMİZ YÜZÖLÇÜMÜ EN BÜYÜK SAHİPSİZ HAYVAN GEÇİCİ BAKIMEVİNE KAVUŞUYOR

KENTİMİZ YÜZÖLÇÜMÜ EN BÜYÜK SAHİPSİZ HAYVAN GEÇİCİ BAKIMEVİNE KAVUŞUYOR

 

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarının daha sağlıklı ve güvenli olarak yaşamlarını sürdürebilmeleri için önemli bir adım atarak, Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevini hizmete açıyor.Kentin en büyük yüzölçümüne sahip geçici bakımevinde en son teknolojik imkânlar kullanılarak sokak hayvanlarına en iyi koşullarda hizmet verilecek.Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi13 Nisan 2023 Perşembe günü saat 14.30’da hizmete açılacak.

EN İYİ ŞARTLARDA HİZMET VERİLECEK

150 adet köpek ve 100 adet kedi olmak üzere toplam 250 adet sahipsiz hayvan kapasitesine sahip bakımevi içerisinde, birbirine bağlı ve bağımsız, hayvanların barınabilecekleri ve gerekli tedavilerinin sağlanabileceği alanlar bulunacak. İdari bina, klinik birimi, 4 adet köpek bakım alanı, 4 adet köpek yaşam alanı, kedi bakım alanı, kedi yaşam alanı, karantina birimi, ısı ve su merkezi ve güvenlik birimi olacak şekilde bölümlendirilen bakımevinde can dostlarımıza en iyi şekilde bakılacak.

2 adet muayene odası, 2 adet operasyon salonu, laboratuvar, hayvan yıkama-tıraş odası, görüntüleme odası, ameliyathane personel hazırlık, ameliyathane hasta hazırlık, eczane, mama hazırlık odası ve veteriner hekim odasının bulunduğu Klinik Birimi ile sokak hayvanlarımızın tedavileri en iyi şekilde yapılacak. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevinde, kullanılacak en modern ve teknolojik cihazlar ile sokak hayvanlarının en iyi şekilde yardım ve tedavi görmesine imkânsağlanacak.

BAŞKAN ALBAYRAK: “CAN DOSTLARIMIZA SICAK BİR YUVA HAZIRLIYORUZ”

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak sahipsiz sokak hayvanlarına sahip çıkacaklarını belirten Başkan Albayrak, “Sokak hayvanlarımız bizim can dostlarımız. Onları unutmamız mümkün değil. İmkanlarımız dahilinde sokak hayvanlarımızın bugüne kadar her türlü ihtiyaçlarını karşıladık. Hizmete açacağımız tesis ile de can dostlarımıza sıcacık bir yuva kurmayı planladık. Kentin en büyük yüzölçümüne sahip bakımevimizde en son teknolojik imkânlarkullanılarak sahipsiz sokak hayvanlarımıza en iyi koşullarda hizmet vereceğiz.” dedi.

KENTİN, EN BÜYÜK YÜZÖLÇÜMÜNE SAHİP HAYVAN BAKIMEVİ

Köpek bakım bölümlerindetoplam 66 adet kapalı ve açık alan içeren kafes ve 4 adet mama deposu, köpek yaşam alanları içerisinde ise; kapalı alanda toplam 40 adet kulübe ve hayvanların serbest dolaşabilecekleri 4 bölme çit sistemiyle birbirinden ayrılmış açık alan bulunuyor. Kedi bakım alanında ise; 1 adet ana bakım alanı, 1 adet müşahede odası ve 1 adet ameliyat sonrası bakım odası düzenlenmiş olup kedi yaşam alanı içerisinde ise; kediler için özel tasarlanmış kapalı alan ve çitlerle çevrili açık alan bulunuyor.Güvenlik Birimi ile de bakımevinin her türlü güvenliği sağlanacak. Açık ve kapalı alanları ile birlikte toplam 18.800 m2 ile kentin en büyük yüzölçümüne sahip bakımevi olacak tesis ile birliktebölgedeki sokak hayvanlarına sıcak bir yuva imkânı sunulacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.