ASYAPORT SPONSOR OLDU, FEN LİSESİ ROBOT TAKIMI AMERİKA’YA GİDİYOR

ASYAPORT SPONSOR OLDU, FEN LİSESİ ROBOT TAKIMI AMERİKA’YA GİDİYOR

ASYAPORT SPONSOR OLDU, FEN LİSESİ ROBOT TAKIMI AMERİKA’YA GİDİYOR

Tekirdağ Ebru Nayim Fen Lisesi robotik-kodlama takımı, TFL Robotics Yarışması’nda Türkiye’yi ABD’de düzenlenecek dünya şampiyonasında temsil etme hakkı kazandı. Geçtiğimiz yıl Amerika’ya imkansızlıklar nedeniyle gidemeyen takım, Asyaport Limanı’nın sponsorluğunda Amerika’ya uğurlanacak.

TÜRKİYE’Yİ AMERİKA’DA TEMSİL EDECEKLER

Tekirdağ Ebru Nayim Fen Lisesi robotik-kodlama takımı, TFL Robotics Türkiye’yi ABD’de düzenlenecek dünya şampiyonasında temsil etme hakkı kazandı. Bu yıl da çalışmalarını sürdüren okul takımı ilk olarak Azerbaycan Milli Eğitim Bakanlığı’nın daveti üzerine Bakü’de gerçekleştirilen turnuvaya katılarak tasarım ödülü kazandı.

GEÇEN YIL GİDEMEMİŞLERDİ ASYAPORT SPONSOR OLDU

Son olarak Mart ayında düzenlenen Türkiye şampiyonasında da Türkiye’yi dünya şampiyonasında temsil etme hakkı kazandı. Bu yıl Nisan ayının sonunda gerçekleşecek olan Vex Robotics dünya şampiyonasına 50’den fazla ülkeden 800’ün üzerinde takım katılacak. Tekirdağlı takım bu turnuvada Türkiye’yi temsil edecek 4 takımdan biri oldu. Bu bağlamda çalışmalarını sürdüren ekibe Türkiye’nin en büyük transit konteynır limanı Asyaport Limanı sponsor oldu. Asyaport tarafından ekibin uçak biletlerini ve yarışma katılım bedeli karşılandı. 19 Nisan’da ABD’ye hareket edecek ekip ihtiyaç duyduğu diğer harcama kalemleri olan konaklama, yeme-içme, robot parçalarının sponsorluğu için  Asyaport firması ile protokol imzalandı. Protokol törenine Okul müdürü Muhsin Şen, Okul Aile Birliği Başkanı Hilal Korkmaz, Okul Müdür Yardımcısı Yeşim Cabi, Asyaport Mali İşler Müdürü Özlem Bentürk katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.