Vali Aziz Yıldırım Aydoğdu Mahallesi Kadın ve Gençlik Merkezi’nin Açılışını Katıldı

Vali Aziz Yıldırım Aydoğdu Mahallesi Kadın ve Gençlik Merkezi’nin Açılışını Katıldı

Vali Aziz Yıldırım, Süleymanpaşa Belediye tarafından gençlerin hoşça vakit geçirebilmeleri, sosyalleşebilmeleri ve eğitimlerine destek olunması amacıyla kurulan Aydoğdu Mahallesi Kadın ve Gençlik Merkezi’nin açılışına katıldı.

Açılış, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından başladı. Sonrasında Süleymanpaşa Belediyesi Etüt Proje Müdürü Gülcan Erol bir konuşma yaparak Gençlik Merkezi hakkında teknik bilgiler verdi.

Ardından Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin bir konuşma yaparak Gençlik Merkezi’nin hayırlı olmasını temenni etti.

Ardından konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel: “Gençlik Merkezinde kadınlarımıza ve çocuklarımıza hizmet vereceğiz. Kadınlarımız kurslarda kendilerini geliştirebilecekler, çocuklarımız etüt merkezlerinde dersler görecek. Bu projede emek veren bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.“ dedi.

Ardından konuşan Vali Yıldırım: “Gençler enerjilerini atacak, ilgilerini karşılayacak yollar ararlar. Vakit geçirmek, sosyalleşmek veya enerjilerini atmak için aradıkları konusunda faydalı alternatifler sunmak bizlerin görevidir. Bu açıdan gençlerimizin sanatsal, sportif ve kişisel gelişim faaliyetlerine yönlendirilmeleri oldukça önem taşımaktadır.

Gençler, zamanlarını değerlendirebilecek seçeneklere sahip olmazlarsa yeteneklerini ortaya çıkaramazlar. Bu da onların kişisel ve sosyal gelişimini olumsuz etkileyebilir.

Gençlerimizin sosyal etkinlikte bulunmaları, sanatla ilgilenmeleri, kültürlerini ve kendilerini geliştirmeleri, spor yapmaları için gereken mekanların yapılması  gençlerimizin geleceklerini olumlu etkileyecektir. Gençlerimizin zamanlarını verimli geçirmelerini sağlayarak ruh ve beden sağlıklarının daha iyi olmasına da destek olacaktır.

Hangi ülke çocuklarının ve genç kuşakların iyi bir şekilde yetişmesine büyük önem vermişse daima ileriye gitmiş ve kalkınmıştır. Çocuklarımız, gençlerimiz, bizim geleceğimiz ve umudumuzdur. Tekirdağ Valiliği olarak Gençlik ve Spor Müdürlüğümüz imkan ve tesisleriyle onların ruhsal ve bedensel gelişimleri konusunda gerekli desteği her zaman vermekteyiz.

Sadece biz mi? Burada açacağımız tesiste de gördüğümüz gibi, yerel yönetimler de bu konulara özel önem vermektedir.

Bu Gençlik Merkezinde ayrıca kadınlar için pozitif ayrımcılık yapılarak kendi yetenek ve becerilerini geliştirebilecek birtakım eğitimler verilmesi, onların bir meslek edinmelerini de sağlayabilecektir. Kadınlarımızın iş hayatına katılması, kendi ihtiyaçlarını karşılamaları yanında ev ekonomilerine de katkı sağlayacak, kendilerini daha özgür hissedecek ve aile bütçelerine destek olacaktır.

Bugün Süleymanpaşa Belediyemizin katkılarıyla açılışını yaptığımız Aydoğdu Mahallesi Kadın ve Gençlik Merkezi, buradan faydalanan kadınlarımız ve gençlerimizin kişisel ve sosyal ihtiyaçlarını karşılayacaktır. Gençlerimizin ihtiyaçlarının karşılanması sanata, kültüre, kişisel gelişime ve spora olan ilgiyi artıracak, gençlerimizin zararlı alışkanlıklara bulaşmasını engelleyecektir.

Sözlerimi bitirirken öncelikle bu gibi yerlerin açılmasında emir ve talimatlarıyla yol ve yön gösteren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a,  Aydoğdu Mahallesi Kadın ve Gençlik Merkezi’nin Tekirdağımız’a kazandırılmasında emeği geçen başta TBMM Başkanımız Sayın Prof. Dr. Mustafa Şentop Hocamıza şükranlarımı arz ediyor, Milletvekillerimize ve büyük bir gayretle tesisin hizmete sunulması için fedakarca çalışan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’e, burada sayamadığım işçisinden ustasına, tasarlayanından imal edene, emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.” dedi.

Vali Yıldırım’ın konuşmasının ardından kurdele kesilerek açılış gerçekleştirildi.

Açılışın ardından Vali Yıldırım ve protokol üyeleri Gençlik Merkezi’ni gezdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.