TGD’de Geleneksel İftar Yemeği…

TGD’de Geleneksel İftar Yemeği…

 

Trakya Gazeteciler Derneği’nin (TGD) Ramazan ayı dolayısıyla Üyelerine verdiği geleneksel Pideli İftar yemeği programı önceki akşam tarihi Dernek Lokali’nde gerçekleşti.

Trakya Gazeteciler Derneği Başkanı Orhan Doğan ve Yönetim Kurulu Üyeleri Emre Sedef, Tamer Yavuz, Ersin Bilmeç, Işık Koç, Necmi Engin, Mutlu Akbaşak, Murat Yayın, Metin Karakuş’un ev sahipliğinde gerçekleştirilen geleneksel iftar yemeğine, Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli’nde görev yapan Trakya Gazeteciler Derneği Üyeleri, eşleri ve çocuklarının yanı sıra Trakya’nın ilk milli futbol hakemi ve Galatasaray-Fenerbahçe Derbisi yönetmiş Ülkü Tırpancı’da katıldı.

Tarihi Dernek Lokalinde düzenlenen İftar Programına katılan üyeler, Dernek Başkanı Orhan Doğan ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından karşılandılar.

Serhat Şehri Edirne’de Osmanlı mimarisinin en önemli eserleri arasında sayılan Mimar Sinan’ın “ustalık eserim” şeklinde nitelendirdiği Selimiye Camiinden yükselen ezan sesi ile açılan oruçların ardından bir konuşma yapan Dernek Başkanı Doğan, “Geleneksel hale getirdiğimiz Pideli iftar programında yine siz değerli Üyelerimiz ile bir araya geldik. Ramazan ayı, insanların birbiriyle kaynaştığı, birlik, paylaşma ve hoşgörünün güzel örneklerinin sergilendiği özel bir aydır. Ramazan ayı ayrıca, milletçe sahip olduğumuz dostluk, kardeşlik, sosyal dayanışma ve yardımlaşma gibi ulvi duyguların yeniden canlandığı, bizleri birbirine bağlayan müstesna bir aydır. Bu güzel ayın getirdiği barış, huzur ve kardeşlik ortamının değerini iyi bilmeliyiz, bugünlerin kazandırdığı alışkanlıkla tüm hayatımızda iyiye ve güzele yönelmeli, insanlara hoşgörüyle yaklaşmalıyız ve bizleri bir arada tutan değerlerimize sahip çıkmalı, birlik ve beraberliğimizi korumalıyız. Ben bu gecenin hazırlanmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bize sıcak çorbasını ikram eden Gazeteci arkadaşımız Mesut Çınar’ın çok değerli annesi Döndü Çınar hanımefendiye de çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan sofra duasının ardından, Yönetim Kurulu tarafından Dernek Üyelerine çay ikram edildi.

 

-Haber: Metin KARAKUŞ/Kırklareli Yeşilyurt

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.