DÜNYA YETİMLER GÜNÜ MESAJI

DÜNYA YETİMLER GÜNÜ MESAJI

İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından 2013 yılında, yetimlere sahip çıkılması konusunun dünya gündeminden düşmemesi için her yıl Ramazan ayının 15. gününün Dünya Yetimler Günü olarak anılması kararı alınmıştır. O tarihten bu güne kadar toplumun bilinçlendirilmesi ve duyarlılığın arttırılması amacıyla çeşitli etkinlikler ve faaliyetler düzenlenmekte.
Ebeveynini kaybetmiş olan çocuklar, maddi sorunlar ve manevi yoksunluk yaşamakta ve hayata tutunmakta güçlük çekmekte. Yetimlere ve öksüzlere vereceğimiz maddi ve manevi destek onları hayata daha çok bağlayacak ve yarınlara daha fazla umutla bakmalarını sağlayacaktır.
Yüce dinimiz İslâm, yetime sahip çıkmayıve onlara adaletle davranmayı emretmiştir.Bir yetimin başını okşamak ve yüzünü güldürmek inancımıza göre paha biçilemez değerde bir eylemdir. Aynı zamanda kendisi de bir yetim olan Peygamber Efendimiz, yetimleri her zaman koruyup gözetmeyi tavsiye etmiştir.
Bu vesileyle, hiçbir çocuğun öksüz ve yetim kalmamasını Yüce Allah’tan niyaz ediyor; tüm yetim ve öksüz yavrularımıza sağlıklı, başarılı, mutlu ve huzurlu bir hayat diliyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.