Hürriyet Özel Eğitim Uygulama Okulu İle İl Jandarma Komutanlığı Tarafından Otizm Farkındalık Günü Etkinliği Düzenlendi

Hürriyet Özel Eğitim Uygulama Okulu İle İl Jandarma Komutanlığı Tarafından Otizm Farkındalık Günü Etkinliği Düzenlendi

Vali Aziz Yıldırım, Hürriyet Özel Eğitim Uygulama Okulu ile İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen Otizm Farkındalık Günü Etkinliği’ne katıldı.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün de katkıda bulunduğu etkinlik, Süleymanpaşa ilçemiz Hürriyet Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda düzenlendi.

Etkinlikte İl Jandarma Komutanlığı köpek unsuları tarafından gösteri düzenlendi. Ardından özel eğitim öğrencileri müzik eşliğinde eğlendiler ve midilli atı ile okul bahçesinde gezdiler. Akabinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personeli tarafından özel eğitim öğrencileri ile birlikte yüz boyama, resim yapma etkinlikleri yapıldı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Vali Yıldırım: “Devletimiz, otizmli ve özel eğitime ihtiyaç duyan diğer çocuklarımızın daha iyi şartlara kavuşabilmesi için tüm imkânlarını seferber etmektedir. Bizler de Tekirdağ Valiliği olarak bu özel bireylerin sosyal hayatta yer alabilmeleri ve kendi ihtiyaçlarını mümkün olduğunca bağımsız karşılayabilmeleri için gerekli çalışmaları yapmaktayız.

Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde otizme dair toplumsal farkındalığın ve duyarlılığın artırmasını temenni ediyor; otizmli çocuklarımıza, yetişkinlere ve ailelerine sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyorum.” dedi.

Etkinliğe Vali Aziz Yıldırım’ın yanı sıra İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ahmet Çetin, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Üzgün, okul müdürü, öğretmenleri, öğrenci velileri ve özel eğitim öğrencileri katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.