İSHAKÇA VE BEYOĞLU MAHALLELERİ KÖPRÜ VE MENFEZ ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

İSHAKÇA VE BEYOĞLU MAHALLELERİ KÖPRÜ VE MENFEZ ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Kurulduğu günden bu yana Tekirdağ’ın daha yaşanılabilir bir kent olması hedefiyle alt ve üst yapı alanında önemli projeleri hayata geçiren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Tekirdağ il genelinde 2023 yılı sonuna kadar tamamlanacak olan köprü ve menfez çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda İshakça ve Beyoğlu Mahallelerinde köprü ve menfez çalışmaları tamamlandı.

KAZALARIN ÖNLENMESİ, CAN VE MAL GÜVENLİĞİ İÇİN KÖPRÜ VE MENFEZLER YENİLENİYOR

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından Malkara İlçesi İshakça Mahallesi ve Şarköy İlçesi Beyoğlu Mahallesi’nde bulunan köprü ve menfezlerin üzerinde bulunduğu yol 2 şerit iken, köprü ve menfez üzerinde ancak 1 aracın geçebileceği genişlikte olması nedeniyle muhtemel oluşabilecek kazaların önlenebilmesi, köprü ve menfez genişliğinin yol güzergahı genişliğine ve köprü hidrolik kesitinin güncel yönetmeliklere uygun hale getirilmesi, ayrıca köprü ve menfezlerde yetersiz hidrolik kesit sebebiyle güzergahın yağışlı havalarda sel taşkınına maruz kalmaması ve mevcut köprü ve menfezlerin yol platformunu daraltmaması, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla köprü ve menfezlerin yapım çalışmaları devam ediyor.

İSHAKÇA VE BEYOĞLU MAHALLELERİ MENFEZ VE KÖPRÜ ÇALIŞMALARI TAMAMLANMAK ÜZERE

Çalışmalar kapsamında Malkara İlçesi İshakça Mahallesi Köprüsü 20 metre uzunluğunda ve 3,10 metre yüksekliğindedir. 8 metre taşıt yolu, 3 metre (2 x 1,5) yaya yolu olmak üzere platform genişliği 11 metredir. 2 kenarayak ve tek açıklıktan oluşan köprü üzerinde 12 adet 90 cm yüksekliğinde kiriş bulunmaktadır. Her iki kenarayakta 10 adet toplamda 20 adet 14 metre uzunluğunda kazık yapılmıştır. Köprü üzerinde yaya ve oto korkulukları da bulunmaktadır. Tekirdağ İli Malkara İlçesi İshakça Mahallesi – Karaiğdemir Mahallesi güzergâhında yapılan menfez ise,  akarsu verevinden dolayı 22 metre uzunluğundadır. Menfez Hidrolik genişliği 2 metre yüksekliği 2 metredir. Menfez üzerinde yaya korkuluk yapılmıştır.

Şarköy İlçesi Beyoğlu Mahallesi Menfezi ise; 8 metre taşıt yolu, 3 metre (2 x 1,5) yaya yolu olmak üzere platform genişliği toplam 11 metredir. Menfez Hidrolik genişliği 9 metre yüksekliği 5,30 metredir. Menfez üzerinde yaya korkuluk yapılmıştır. Köprü yan dolguları da kısa sürede tamamlanarak hizmete açılacak.

BAŞKAN ALBAYRAK: “KÖPRÜ VE MENFEZ ÇALIŞMALARIMIZ VATANDAŞLARIMIZA HAYIRLI OLSUN”

İl genelinde devam eden köprü ve menfezlerin 2023 yılı içerisinde tamamlanarak hizmete açılacağını belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak; “Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımıza daha kaliteli ve konforlu bir ulaşım hizmeti vermek, şehrimizin alt ve üst yapılarını daha güvenli hale getirmek amacıyla çalışmalarımızı büyük bir özveri ile sürdürüyoruz. Malkara, Saray, Şarköy, Süleymanpaşa ve Hayrabolu ilçelerimizde başladığımız köprü ve menfez yapım çalışmalarımızı 2023 yılında tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Çalışmalarımızın sözleşme bedeli KDV hariç 23.243.542 TL’dir. Proje ve yatırımlarımızın vatandaşlarımıza ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.