Sema KırkoyunKinet; “Gelin Hep Birlikte Yeni Siyaset Diyelim”

Sema KırkoyunKinet;  “Gelin Hep Birlikte Yeni Siyaset Diyelim”

 

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri için Cumhuriyet Halk Partisi’nden Sema KırkoyunKinet aday adaylığını açıkladı.

CHP Çorlu İlçe Başkanlığı’nda yapılan aday adaylığı açıklamasına çok sayıda partili katıldı. CHP Çorlu İle Başkanı Cüneyt Akar, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’ta açıklamaya destek verdi. İlk sözü alan ilçe başkanı Akar, aday adaylarına başarılar dileyerek 14 Mayıs’taki seçimlerde zaferle çıkacaklarını belirtti. Cüneyt Akar’dan sonra sözü alan CHP Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı Sema KırkoyunKinet coşkulu bir konuşma yaptı.

“HEYBEMDE CESARET, KARARLILIK, ÇALIŞMAK, NEŞE, BİR ANNE VE BİR KADIN VAR”

CHP Çorlu İlçe Başkanlığında aday adaylığını açıklayan Sema KırkoyunKinet, “Hayatın zorluklarının içine doğuyoruz. Her güne başlarken zorlukları da yanımıza alıyoruz. Evet zorluklar ile güne başlıyoruz, ama bir de içimizde her sabah doğan o güneş var ya! İşte o güneş, her gün umut etmemizi, hayat etmemizi, inancımızı tazeliyor! Her gün, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e, ailem’e ve kendime içimde o güneşin doğması için verdiğim bir söz var! Her zaman çok çalışacaksın ve çok iyi olacaksın! Bu sözdür benim güneşimi her sabah yeniden doğuran! Bugün sırtımda heybemle karşınızdayım. Heybem de ne var sizle paylaşmak istiyorum; Cesaret var! Tutku var! Kararlılık var! Çok çalışmak, çalışmayı çok sevmek var! Neşe var, kahkaha var! Bir Anne var! Bir Kadın var! 37 yaşındayım. Hayatımın 16 yılını okul çatısı altında, 16 yılını da bir iş hayatında geçirmiş, bu ülkede kendi ayakları üzerinde durmak için oldukça uzun yol yürümüş birçok kadından biriyim” dedi.

ÇOCUKLUĞUMDAN BU YANA BİR SİYASİ HAYATIM VAR

Çocukluğundan bu yana siyesi hayatın içinde olduğuna vurgu yapan Sema KırkoyunKinet, “Siyasi hayatım son 10 yıl değil, çocukluğumdan bu yana bir siyasi hayatım var! Bazen evdeki hararetli bir sağ-sol tartışması, Bazen de öğrenci olarak sokakta haklarını aramak, Bazen toplum için gönüllü olarak çalışmakta ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin rozetini taşımak var! Evet, karşınızda bu kadın değişim istiyor, değişimin başlangıcı, değişimin temsilcisi olmak istiyor. Her insan gibi eşitlik talep ediyorum. Adalet talep ediyorum. Sevgi ve saygı istiyorum. Ve bunları hak ediyoruz. Can derdi, geçim derdi, korku ve tedirginlik, bireysel hayatlarımızı etkilemesin istiyorum. İnsan olmak istiyorum! Ferhat Kentel’in şu sözleri belki tercüman olur. Hem aynıyız, hem farklıyız. Bu çelişki değil; karmaşıklığın yani normalliğin farklı tezahürleri. İnsanların aynı beden içinde hem aynılığa hemde farklılığa vurgu yapmamız, tanıma isteği eşliğinde bir arada yaşama isteğine tekabül ediyor” dedi.

GELİN YENİ SİYASET DİYELİM GÜÇLÜ VE ONURLU GELECEK DİYELİM

Konuşmasını sürdüren CHP Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı Sema KırkoyunKinet, “Bugün Tekirdağ bünyesinde yaklaşık 1.1 milyon nüfusu barındırıyor. 2050 yılında 2.5 milyon nüfus olması bekleniyor. Tekirdağ’ın Güçlü ve Onurlu bir geleceği yerel yönetimler ile inşa ederken, bölgemizin gelişimi adına önemli adımlar atılması için hükümet desteğinin alınması son derece önemli ve kritik. 2050 yılında 2.5 milyon nüfus ile nasıl mücadele edilmeli? Geleceğimizde en önemli sorunlar neler olacak? Bu sorunları sıraladık ve sadece birkaç tanesini sizler ile paylaşmak istiyorum. 1. Su, 2. Atık Yönetimi, 3. Çevre Yönetimi, 4. Nitelikli İş Gücü / Kaliteli Eğitim, 5. Bir arada yaşama kültürü, 6. İhracatta rekabetçi Sanayi Kenti, Şu an benim olduğum yerde karşınızda adaylığını, yapacaklarını anlatmış-anlatacak çok kişi olduğunu ve olacağını biliyorum. Onların da hepsinin daha iyisini istediğini biliyorum. Ama ben daha iyisini çalıştım, hazırlandım o daha iyisini biliyorum. Sadece bir şehrin hikayesini değil bir şehirden bir ülkeye örnek olabilen bir hikayeyi yazmak durumundayız. 20 yıllık bir ülkesel çöküşün üzerimizdeki maliyetini çok hızlı telafi etmek zorundayız. Genel Başkanımızın adaylık konuşmasında sadece ben aday değilim dediği gibi ben de söylüyorum sadece ben aday adayı değilim. Buradaki her biriniz, sokaktaki, tarladaki, işyerindeki herkes aday adayı. Çoğunlukçu bir katılımcılıkla, ortak akılın bir adım ilerisinde birleşik bir akılla artık geleceğe ve umuda yolculuk yapmak zorundayız. Gelin, bu ülkeye esareti anlatanlara inat o esaretin başına birlikte kocaman bir C harfi koyalım. Gelin, Yeni siyaset diyelim! Güçlü ve Onurlu bir gelecek için; Büyük Tekirdağ’ın paydaşı olmak, ortağı olmak, bu geleceği sizler ile bir arada kurmak için tutku ile çalışmak istiyorum. Cumhuriyetin II. yüzyılında 28. Dönem Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilliği Aday Adaylığımı sizler ile paylaşmaktan büyük onur duyuyorum” dedi.

İMDAT ŞAHİN

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.