21 MART DÜNYA DOWN SENDROMU FARKINDALIK GÜNÜ MESAJI

21 MART DÜNYA DOWN SENDROMU FARKINDALIK GÜNÜ MESAJI

Birleşmiş Milletler tarafından toplumu bilinçlendirmek ve farkındalık yaratmak maksadıyla 2011 yılında 21 Mart, Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü olarak ilan edilmiştir.
Downsendromu, tedavi edilmesi gereken bir hastalık değil, genetik bir farklılıktır. Dünyada 6 milyon civarında downsendromlu birey yaşamakta, bu farklılık ülke, milliyet, sosyo-ekonomik statü farkı olmaksızın her toplumda görülebilmektedir.
Downsendromlu bireyler enerjileri, sevgileri ve eğlenceli taraflarıyla çevresindeki insanlara ve topluma güzellikler katan kimselerdir. Downsendromlu bireyler, karşılıksız seven ve sevilmeyi fazlasıyla hak eden kişilerdir. Onların kendilerine özgü ilgi ve yeteneklerinin olduğu ve istenildiğinde bu yeteneklerini geliştirebilecekleri herkes tarafından bilinmelidir.
Downsendromu hakkında erken yaşlardan itibaren yapılacak farkındalık çalışmaları ve toplumumuzu bilgilendirici faaliyetlerle bu bireylerimize destek olmak bizlerin insani sorumluluğudur.
Bu konuda toplum olarak göstereceğimiz destek, onların ve ailelerinin hayatlarını daha yaşanabilir bir hale getirecektir.
Bu vesileyle, downsendromnlu kardeşlerimizin her zaman yanında olduğumuzu belirtiyor, kardeşlerimize ve değerli ailelerine sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir hayat diliyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.