BERAT KANDİLİ MESAJI

BERAT KANDİLİ MESAJI

Yüce Allah, kullarının ibadetlerini kat kat mükafatlandırmak, dua ve isteklerini kabul etmek, bağışlanmalarına imkan ve fırsat tanımak üzere bazı zamanları daha faziletli kılmıştır.Mübarek Ramazan ayının habercisi ve müjdeleyicisi olan Berat Gecesi, bu mübarek zamanlardan biridir.
Berat, bir zorluktan kurtulmak ve “beri olmak” demektir.Berat Kandili, hatalarımızı ve kusurlarımızı düzeltmek, toplumsal ve bireysel sorumluklarımızı hatırlamak, Rabbimizin rahmet ve mağfiretine nail olmak için bir fırsattır.
Kırılan kalpleri onarma, dargınlıkları unutma veolumsuz duygu ve düşüncelerden arınma günüdür.
Ülkemiz, Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremler sebebiyle zor günler geçirmekte. İnşallah bu zor günleri, birlik beraberliğimiz ve kardeşliğimizle atlatacağız; depremzede vatandaşlarımızın acılarını dindirecek ve yaralarını saracağız. Depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.Milletimizin başı sağolsun.
Berat Kandili’nin Rabbimizin esirgemesine, affediciliğine ve beratımızı almaya vesile olması için dua ediyor; Milletimizin ve tüm İslam âleminin Berat Kandili’ni tebrik ediyorum. Bu anlamlı gecenin aramızdaki gönül bağlarını, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmesini temenni ediyorum.
Berat Kandilimiz mübarek olsun.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.