DEPREM HAFTASI MESAJI

DEPREM HAFTASI MESAJI

Toplumumuzda deprem bilincinin oluşturulması ve depremlere karşı daima hazırlıklı olunması amacıyla, ülkemizde her yıl 1-7 Mart tarihleri, “Deprem Haftası” olarak anılmaktadır.
Ülkemizin karşı karşıya bulunduğu deprem gerçeği sebebiyle depreme her an hazır bulunmak, eğitimler ve etkinliklerle halkımızın bilinçlenmesi, deprem olduğunda da toplum olarak bilinçli bir şekilde ve dayanışma içinde hareket edilmesi son derece önemlidir.
İlimizde, afetlere hazırlıklı olma konusunda gerekli planlama, hazırlık ve bilinçlendirme çalışmaları ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla iş birliği halinde titizlikle yürütülmektedir.
Doğal afetlerin önüne geçmemiz mümkün değil ancak afetlere hazırlık yaparak ve gerekli önlemleri alarak verecekleri zararları azaltabiliriz.Ülkemizin ve ilimizin deprem kuşağında yer aldığını unutmayalım ve depremin zararlarından korunmak için bireysel tedbirlerimizi de alalım.
Unutmayalım ki; deprem insana zarar vermez, usulüne ve mühendisliğine uygun yapılmayan binalar insana zarar verir.
Bu vesileyle,Kahramanmaraş ve Hatay’da olan depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.