Vali Aziz Yıldırım, “Veremsiz Bir Türkiye” Etkinlikleri Kapsamında Dereceye Giren Öğrencileri Ağırladı

Vali Aziz Yıldırım, “Veremsiz Bir Türkiye” Etkinlikleri Kapsamında Dereceye Giren Öğrencileri Ağırladı

Vali Aziz Yıldırım, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığımız tarafından “76. Verem Eğitimi ve Propaganda Haftası” münasebeti ile düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren öğrencileri makamında ağırladı.

Vali Yıldırım, ilimizdeki kamu ve özel eğitim kurumlarında öğrenim gören 5. ve 8. sınıf arası öğrenciler arasında “Veremsiz Bir Türkiye” etkinlikleri kapsamında düzenlenen resim yarışmasında 1. olan Sude Arslan’a, 2. olan Eda Saraf’a ve 3. olan Hafsa Nur Özkan’a ödüllerini ve teşekkür belgelerini takdim etti.

Ardından konuşan Vali Yıldırım; “Verem, günümüzde erken teşhis ile birlikte tedavisi olan bir hastalık. Dikkat edilirse de tekrarlamıyor. Halkımız bu konuda bilinçlendi. Hastalığa yakalanan kişilerin hastalıklarının erken teşhisi konusunda ve akabindeki iyileşme süreci ile ilgili olarak çok ciddi bir çaba sarf edildiğini görüyoruz. Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığımızca farkındalığı arttırmak için böyle bir yarışma düzenlendi. Dereceye giren siz değerli öğrencilerimizi, öğrencilerimizin kıymetli ailelerini ve öğretmenlerini, bu etkinliği düzenleyen Başkanlığımızı tebrik ediyorum.” dedi.

Programa, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Hacı Bayram Zengin, İl Milli Eğitim Müdür V. İlhan Koçer, dereceye giren öğrencilerin öğretmenleri ve aileleri katıldı.