TÜRK BÖBREK VAKFI DİYALİZ MERKEZİ GENEL KURULU YAPILDI

TÜRK BÖBREK VAKFI DİYALİZ MERKEZİ GENEL KURULU YAPILDI

 

 

 

Kurumsal hizmetler boyutunda Kurumsal Yapı, Kalite Yönetimi,Doküman Yönetimi, Risk Yönetimi, İstenmeyen Olay Bildirim Sistemi, Acil Durum ve Afet Yönetimi, Eğitim Yönetimi ve Sosyal Sorumluluk Bölümleri bulunmaktadır.

 

2020 Aralık ayında yapılan öz değerlendirme sırasında tespit edilen uygunsuzluklarla ilgili Kurumsal İletişim Prosedürü revize edilmiştir. Risk analizi tüm süreçlerden gözden geçirilerek yenilenmiştir. Acil Durum Planı yenilenmiş, Covıd-19 enfeksiyonu ile ilgili ayrı bir acil durum planı hazırlanmıştır.

Merkezimizin elektronik ortamda temsili ile ilgili çalışmalar tamamlanmış, web sitemizSKS na uygun hale getirilmiştir.

 

 

 

2021 yılı için Aralık ayında yapılan toplantıda kurumsal amaç ve hedefler gözden geçirilmiştir.

2021 yılı kurumsal amaç ve hedefleri;

  • Hastalara kaliteli,nitelikli, verimli, güvenli,etkin hemodiyaliz hizmeti sunarak bulunduğumuz bölgede ilk tercih edilen diyaliz merkezi olma özelliğini korumak.

Hedef-1-Hasta memnuniyetini % 95’in üzerinde tutmak.

2021 yılı hasta anketleri Kasım-Aralık ayında yapılması planlanmıştır.

      Hedef-2-Çalışan memnuniyetini %90’ın üzerinde tutmak

Çalışan anketi Sağlık Bakanlığı’nın Anket Uygulama Rehberine göre Aralık ayında uygulanacaktır.

Hedef-3-Merkezimizde kullanılmakta olan hemodiyaliz makinelerinden çalışma saati 40.000’ e ulaşan hemodiyaliz makinelerinin değişimlerini sağlamak

Ocak-Haziran döneminde cihaz yenilemesi olmamıştır.

Hedef-4- Diyaliz merkezimizin alt yapısına yönelik cihaz, donanım,bina ile ilgili düzenlemeler yapmak.

Çamaşırhaneye giden elektrik hattından kaynaklanan sorunlardan dolayı elektrik sisteminde iyileştirme yapılmıştır.

Hasta ve çalışan lavabo armatürleri ve tuvalet kapı kilitleri güvenlik açısından dışarıdan müdahale edilebilecek şekilde değiştirilmiştir.

Yemekhanedeki yemek masaları yenilenmiştir.

Hemşirelerin sandalyeleri yenilenmiş, daha ergonomik sandalyeler alınmıştır.

Merkezimizde ibadethane alanı oluşturulmuştur.

Diyaliz salonları ve idari alanlarda boya badana işlemleri yapılmıştır.

Acil durumlarda kullanılan lambalar yenilenmiş, ayrıca bulunması gerekli alanların tekrar değerlendirilmesi yapılarak sayıları arttırılmıştır.

Doğal gaz bacasına rüzgar gülü alınmıştır.

Çatıda bozulma olan alanlar tespit edilerek iyileştirme çalışması yapılmıştır.

2- Tedavi gören hastalarda kendi öz bakımlarını yapabilecekleri, beden ve ruh sağlıklarını saylayabilecekleri sağlıklı yaşam bilgisi düzeyi oluşturmak.

      Hedef-1- Hastalara eğitimlerin düzenli olarak vermek.

Hastaların eğitimleri Merkezimize ilk geldiğinde ve devamında Hasta ve Hasta Yakını Eğitim Planına göre Eğitim Hemşiresinin kontrolünde Hemodiyaliz Hemşireleri tarafından verilmektedir.Hasta ve Hasta Yakını Eğitim Takip Formuna kaydı yapılarak izlenebilirliği sağlanmıştır.

 Hedef-2- Rutin muayene ve gözlemlerle taramalar yaparak tespit edilebilecek yeni durumlara hastaların uyumlarını sağlamak ve bilgi düzeyi oluşturmak.

Hastalar günlük vizit sırasında, rutin olarak yapılan tahlil ve tetkikler neticesinde Uzman Hekim veya Hemodiyaliz Hekimi tarafından tespit edilen yada hasta tarafından bildirilen rahatsızlıkları için ilgili Uzman Hekimin görüşünü almak üzere Konsültasyon Formu düzenlenerek yönlendirilmektedir.İlgili Uzman Hekimin görüşü doğrultusunda hastaya merkezimizde yeni durum ile ilgili bilgi veya gerekirse eğitim verilmektedir.Süreç ile ilgili form ve bilgiler hasta dosyasında muhafaza edilmektedir.

3-SKS Diyaliz kalite bilincini tüm çalışanlarda oluşturarak kalitemizi geliştirme ve iyileştirmeçalışmalarına tüm çalışanlarımızın etkin ve sürekli bir şekilde katılımını sağlamak.

Hedef-1-Kalite standartları ile ilgili eğitimlere katılımı %95 oranında sağlamak.

Ocak-Haziran döneminde Personelin eğitimlere katılma oranı % 93 olduğu tespit edilmiştir.

 Hedef-2-Dokümanlar gözden geçirilerek, gerekli görülen dokümanlarda revizyonlar yapılarak uygulamaya koymak.

Dokümanlar işleyiş ile ilgili ve mevzuata bağlı değişikliklerden dolayı gerektiğinde revize edilmektedir.Özdeğerlendirme sırasında tüm dokümanların gözden geçirilmiştir.

 Hedef-3-Öz değerlendirmeler yaparak tespit edilen uygunsuzlukları düzeltmek.

2021 yılı Öz değerlendirmesi ikinci 6 aylık dönemde yapılacaktır. 2020 yılı öz değerlendirmesi 24-25 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilmiştir.Tespit edilen uygunsuzluklara dair gerekli düzeltici faaliyetler yapılmıştır.

Hedef-4-Uygun göstergelerle gerekli ölçümler yaparak,uygulamaları değerlendirmek ve süreci pekiştirmek.

SKS Diyaliz setinde belirlenmiş olan Diyaliz Kalite Göstergeleri düzenli olarak takip edilmektedir.

      4- Hizmet ve sistem kalitesini sürekli iyileştirmek, geliştirmek ve bu amaca yönelik kaynakların teminini sağlamak, kaynak kullanımında azami özen göstererek mali sürdürülebilirliğimizi sağlamak.

Hedef-1-Atık yönetimini daha etkin hale getirerek, atıkları kaynağında ayrıştırmak, seans başı atık üretimimizi azaltmak, Sıfır atık yönetim sistemini etkin bir şekilde uygulamaya devam etmek.

Atık yönetimi eğitimi mutlaka her yıl Eğitim Planında yer almaktadır. Tüm personel atıkların ayrıştırılmasında gerekli bilgiye sahip olup, bu bilinçle çalışmaktadır. Merkezimiz Sıfır Atık Belgesi almış olup, bu sürecin gerektiği gibi yürütülmesinde tüm personel gerekli özeni göstermektedir.

2021 yılı seans başı ortalama atık miktarının 1 kg’ın altına düştüğü görülmüştür.

Hedef-2-Fazladan diyalizör kullanımını %1’in altında tutmak.

2021 yılı ilk altı aylık dönemde fazladan kullanılan diyalizör oranımız %1 in altındadır.

Hedef-3-Tüm malzeme kullanımlarında israftan kaçınarak gereken zamanda,gereken miktarda kullanım alışkanlığı geliştirmek.Bütçeye % 100 uyum sağlamak.

2021 yılı için yapılan bütçeye uyum Tekirdağ Diyaliz Merkezleri Koordinatörü ve MuhasabeSorumlusu tarafından düzenli olarak yapılmaktadır.

Hedef-4-Enerji verimliliği konusunda bilinç oluşturmak ve tasarruf yönünde alışkanlıklar kazandırmak.

Konuyla ilgili tüm çalışanlara eğitim verilecektir.

   Hedef-5-Ürün ve hizmet alımı yapılan tedarikçilerimizi kaliteden ödün vermeden uygun maliyetli verilen hizmete uyumlu olacak şekilde seçmek,tedarikçi değerlendirmelerini düzenli yaparak, 80 ve üzeri puan alan tedarikçilerle çalışmak.

Satın Alma Sorumlusu tarafından tüm tedarikçiler değerlendirilmekte ve puanlandırılmaktadır.

Eğitim Yönetimi: Çalışanların hizmet içi eğitimleri için yıllık eğitim planı hazırlanmıştır.Ancak Mart ayında başlayan COVID-19 salgını nedeniyle 2020 yılında eğitimler planlandığı şekilde yapılamamış, çoğunlukla COVID-19 ile ilgili eğitimler düzenli olarak yapılabilmiştir.

Bu nedenle 2021 yılı Nisan ayından itibaren çalışanların eğitimlerinin internet tabanlı bir eğitim platformu üzerinden verilebilmesi için gerekli çalışmalar yapılmış olup, Nisan ayından itibaren de bu eğitim platformu kullanılarak eğitimler gerçekleştirilmiştir.

Çalışanlar için Genel Uyum Rehberi ve Birim Uyum Rehberleri hazırlanmış olup işe yeni başlayan personellere uyum eğitimleri verilmektedir.

HASTA VE ÇALIŞAN ODAKLI HİZMETLER

Hasta ve Çalışan Odaklı Hizmetler boyutunda Hasta Deneyimi ve Sağlıklı Çalışma Yaşamı Bölümleri yer almaktadır.

Sağlıklı Çalışma Yaşamının sağlanmasına yönelik yıllık hedefler Aralık ayında yapılan toplantıda belirlenmiştir. Hedefler aşağıda belirtilmiştir.

  • Bildirim kültürü oluşturmak.

2021 yılı Ocak-Haziran döneminde 3adet İstenmeyen olay bildirimi, 5 adet görüş ve öneri bildirimi yapılmıştır. Çalışanlara istenmeyen olay bildirim sisteminin kullanımı ile ilgili anket uygulanmış, görüşleri alınmıştır. Bildirimler ve gerçekleştirilen düzeltici, önleyici faaliyetler hakkında toplantı yapılarak bilgilendirme yapılmıştır.

  • Çalışanların sağlığını ve güvenliğini tehdit eden riskleri mümkün olduğunca çalışanların katılımını sağlayarak belirlemek, gerekli iyileştirme faaliyetlerini yapmak.

Görüş, öneri ve bildirim sistemi kurularak çalışanların görüş ve önerilerini yönetime iletebilmeleri sağlanmıştır. Bildirimler değerlendirilerek gerekli iyileştirme faaliyetleri yapılmaktadır.

 

 

  • Çevresel çalışma ortamından ve kullanılan cihazlardan kaynaklanan riskleri azaltmak.

Fiziksel aksaklıkları tespit etmek ve gerekli iyileştirici faaliyetleri yapmak amacıyla bina turları yapılmaktadır. Cihazların güvenli kullanımını sağlamak amacıyla düzenli olarak bakım ve kalibrasyonları yapılmıştır. Elektrik tesisatı kullanılan cihazlarda meydana gelebilecek kaçakların önlenmesine yönelik yılda bir kez periyodik kontrolü yapılmaktadır. Çalışanların konuyla ilgili olarak yaptıkları bildirimlerde değerlendirilerek iyileştirme faaliyetleri yapılmaktadır.

  • Biyolojik tehlike ve riskleri azaltmak

Çalışanlara ilk işe başladığında ve yılda bir kez enfeksiyonların kontrolüne yönelik eğitimler verilmektedir. İçinde bulunduğumuz COVID-19 salgın dönemimde de çalışanlara konuyla ilgili eğitimler verilmiştir. KKE kullanımı, el hijyeni konusunda gerekli özeni göstermeleri sağlanmıştır. Sağlık Tarama programında belirtilen tetkikler düzenli olarak yapılmıştır.

  • Ergonomik riskleri azaltmak

ISG Uzmanı tarafından konuyla ilgili eğitimler verilmektedir.Oryantasyon Planına ergonomik tehlikeler ve korunma yöntemleri hakkında eğitim eklenerek verilmeye başlanmıştır. Çalışanların çalışma ortamları, kullanılan cihazların uygunluğu kontrol edilmekte, tespit edilen uygunsuzluklar veya eksiklikler düzeltilmektedir. Personelin çalışma çizelgesi yorgunluğu azaltacak, daha verimli çalışma sağlayacak şekilde düzenlenmektedir. Çalışanların konuyla ilgili olarak yaptıkları bildirimler değerlendirilerek iyileştirme faaliyetleri yapılmaktadır.

  • Stressiz bir iş ortamı sağlayabilmek

Yönetim tarafından hazırlanmış görev tanımları tüm çalışanlara verilerek görev ve rol karmaşıklığı önlenmiştir. Çalışanların motivasyonunu arttırmak için organizasyonlar planlanmaktadır. Çalışma ortamının fiziksel koşulları (kötü aydınlatma, sıcaklık, karmaşık veya yetersiz ekipman/cihaz, teknolojik yetersizlikler) çalışanlara stres yaratmayacak şekilde düzenlenmekte ve bina turları ile düzenli kontrol edilmektedir. Çalışanların bu yönde görüş ve önerileri bildirildiğinde de değerlendirilmektedir.

  • Olası bir afet durumuna her an hazırlıklı olmak.

Acil Durum ve Afet Planı Mart ayında yeniden hazırlanmış olup,  Covıd-19 salgını için ayrıca acil durum planı hazırlanmıştır.2021 yılı için tatbikat planlaması yapılacaktır. Acil durum ve afet yönetimi ile ilgili eğitim verilmiştir.

  • Kimyasal maddelerin risklerini azaltmak

Merkezimizde kullanılmasına karar verilen kimyasal maddelerin güvenlik bilgi formları incelenmekte, kullanıcılarına eğitim verilmekte ve böylelikle risklerin azaltılması sağlanmaktadır.

2021 Ocak ayında 123 olan hasta sayımız Haziran aysonu itibariyle 115 tir.

2021 Ocak –Haziran dönemimdetoplam 9098seans yapılmıştır.

(2020 yılında aynı dönemde toplam 9201seans yapılmıştır)

2021 Ocak -Haziran dönemindeyılında böbrek nakli yapılan hastamız olmamıştır.

2021 Ocak -Haziran yılında 13 hastamız ex olmuştur.

Çalışanların sağlık taramaları Sağlık Tarama Programı kapsamında düzenli olarak yapılmaktadır. Gösterge olarak takip edilmektedir.2018 yılında yapılan rutin taramaların bu yıl sonuna kadar yapılması için planlama yapılacaktır.

Yılda bir kez çalışan geri bildirim anketi yapılmakta, sonuçlar Anket Değerlendirme Ekibi tarafından değerlendirilerek gerekli iyileştirme çalışmaları yapılmaktadır.

Çalışanlar için kendilerine sunulan hizmetler, hizmet süreçlerinde karşılaştıkları sorunlar kuruluş ve personel ile ilgili görüş, öneri ve şikayetlerini iletebilecekleri süreç oluşturulmuş ve tüm çalışanlar konuyla ilgili bilgilendirilmiştir.

Hasta Deneyimi;Hasta merkezimize geldiği andan itibaren yapılacak işlemler Hemodiyaliz Prosedürü ve ilgili talimatlarda belirlenmiş olup çalışanlarımız tarafından uygulanmaktadır.

Mart ayında ülkemizde de COVID-19 vakalarının görülmesi üzerine Merkezimizde COVID-19 salgını ile etkin bir mücadele için önlemler alınmış ve işleyişimizde değişiklikler oluşmuştur. Yürütülen faaliyetlerin T.C Sağlık Bakanlığı’nın COVID-19 (SARS Cov-2 Enfeksiyonu) Rehberi ve Diyaliz Merkezlerinde Enfeksiyonları Önleme ve Kontrol Önerileridoğrultusunda çalışanlar ve hastaların koronavirüsmaruziyetini engelleyecek şekilde düzenlemesi yapılmıştır.

Hastaların evlerinden alınması, servis araçlarına yerleştirilmesi, merkeze alınması, merkezde tedavi öncesi bekleme süreci ve tedavi süreci ile ilgili işleyişimizde değişiklikler yapılmış, ilgili prosedürler, talimatlar,  algoritmalar ve gerekli diğer dokümanlar oluşturulmuş olup işleyiş bu talimatlara göre yapılmaktadır.

COVID-19 ile ilgili hasta ve yakınlarına, çalışanlara eğitim ve bilgilendirmeler yapılmış, merkezimize T.C.Sağlık Bakanlığı’nın yayınlamış olduğu bilgilendirici afişleri asılmıştır.

2021 yılı İlk altı aylık dönemde 13 hastamızda Covıd-19 pozitifliği tespit edilmiş olup, 3 hastamız covıd-19 nedeniyle ex olmuştur.

3.SAĞLIK HİZMETLERİ

Sağlık Hizmetleri boyutunda, Hasta Bakımı, İlaç Yönetimi, Enfeksiyonların Önlenmesi ve Laboratuvar Hizmetleri bölümleri bulunmaktadır.

COVID-19 Salgını nedeniyle Enfeksiyonların önlenmesi, Hasta Bakımı, KKE kullanımı ile ilgili işleyişte oluşan değişiklikler nedeniyle gerekli güncellemeler yapılarak, yeni dokümanlar oluşturulmuştur.

ÇalışanlarınEl Hijyeni genel uyum oranı %96olduğu görülmüştür.Salgın sürecinde oluşturulan KKE uyumunu değerlendirmek için Mayıs ayından itibaren süreç oluşturularak EKH tarafından değerlendirme yapılmaktadır. KKE uyum oranı %100 dür.

Laboratuvar Hizmetleri:Merkezimiz bünyesinde laboratuvar olmadığından hizmet alımı yapılarak bu süreç uygulanmaktadır.2019 Kasım ayından itibaren mevcut laboratuvarımız değiştirilmiştir.Bu tarihten itibaren Ahenk Laboratuvarı ile çalışmaktayız.Radyoloji Hizmetini İrmetHospital’dan almaktayız.

4.DESTEK HİZMETLER

Destek Hizmetleri Boyutu Tesis Yönetimi, Otelcilik Hizmetleri, Malzeme ve Cihaz Yönetimi, Tıbbi Kayıt ve Arşiv Hizmetleri, Atık Yönetimi, Dış Kaynak Kullanımı Bölümlerinden oluşmaktadır.

Tesis Yönetimi:Hasta, hasta yakınları ve çalışanlar için sürekli, güvenli ve kolay ulaşılabilir nitelikte fiziki koşulları ve teknik alt yapıyı oluşturmak, sürekliliği sağlamak amacıyla bina turları yapılmaktadır.

Su depolarının yılda bir kez boşaltılarak temizlik ve dezenfeksiyonu yapılmaktadır. Nisan ayında su numunesi alınarak bakteriyolojik ve kimyasal analizleri yapılmış herhangi bir sorun çıkmamıştır. Su deposunun ayrıca haftalık klor ölçümleri yapılmaktadır.

Su arıtma sisteminin günlük kontrolleri,  3 ve 6 aylık olmak üzere mevzuata uygun olarak analizleri yapılmaktadır. Analiz sonuçlarındaherhangi bir soruna rastlanmamıştır.

Otelcilik Hizmetleri:Merkezimizin tüm alanlarının temizliği hazırlanmış olan Temizlik ve Dezenfeksiyon Planına göre yapılmaktadır. Covıd-19 Salgın sürecinde plan revize edilerek, kullanılan dezenfektan, alanların temizlik ve dezenfeksiyon sıklığı COVID-19 Rehberine göre güncellenmiştir. Servis araçlarına bu dönemde her hasta transferinden sonra temizlik ve dezenfeksiyon işlemi yapılmaya başlanmış ve yapılan işlemin kayıtları için doküman oluşturulmuştur.

Malzeme ve Cihaz Yönetimi: Malzeme ve Cihaz Yönetimi Prosedürüne göre süreç yürütülmektedir.

Kalibrasyona ve bakım yapılacak cihazlar listesi Teknisyen tarafından düzenli olarak takip edilmekte, cihazların kalibrasyon ve bakımlarının zamanında yapılması sağlanmaktadır.

Haziran ayında kalibrasyonu yapılacak olan cihazların kalibrasyonu yapılmıştır.

Cihaz arıza bildirim ve onarım süreci Mesul Müdür, Başhemşire ve Teknik Hizmet Sorumlusu koordinasyonunda yürütülmektedir.

Tıbbi Kayıt ve Arşiv Hizmetleri:Tıbbi kayıt ve arşiv hizmetlerine ilişkin prosedüre göre işlemler düzenli olarak yapılmaktadır.

Atık Yönetimi: Süreç Atık Yönetimi Prosedüründe düzenlenmiştir. Konuyla ilgili danışmanlık hizmeti alınmakta olup Çevre Mühendisi koordinasyonunda yürütülmektedir.

Tıbbi Atıkların alımını ve bertarafını gerçekleştiren firma değişmiş olup ( Firma el değiştirmiş olup ünvanı değişmiştir.) sözleşmemizde yenilenmiştir.Haziran ayından itibaren yeni firma tıbbi atık alımımızı gerçekleştirmektedir.

Tehlikeli Atıkların alımı ve bertarafı4R Çevre ve Enerji firması tarafından yapılmaktadır.Temmuz ayında atıkların alınması için planlama yapılmıştır.

Dış Kaynak Kullanımı:Merkezimizdeki süreçlerin bazıları dış kaynak kullanımı yoluyla sağlanmaktadır.Laboratuvar hizmeti,radyoloji hizmeti,kalibrasyon ve bakım gibi.Bu süreçler için ayrı bir doküman oluşturulmuştur.

5.GÖSTERGE YÖNETİMİ

Göstergelerin İzlenmesi: Merkezimizde sunulan hizmetin performansını izlemek suretiyle SKS Diyaliz setinde belirlenmiş olan ve ayrıca merkezimizce belirlenen kalite göstergeleri takip edilmektedir.Gösterge Yönetimi Prosedürü ve gösterge kartları Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan Gösterge Yönetimi Rehberine göre Ocak ayında revize edilmiştir.

Aşağıda 2021 yılı göstergeleri, belirlenen hedef ve elde edilen sonuçlar gösterilmiştir.

 

 

 

 

SKS Diyaliz Hizmetleri Kalite Göstergeleri

GÖSTERGE TANIMI  

HEDEF

6 aylık ortalama değer
1.      Düzeltici /Önleyici Faaliyet DÖF Sonuçlandırma Oranı  

>%90

 

%94,5

2.      Personelin Eğitimlere Katılma Oranı  

>%95

 

%93,1

3.      Uyum Eğitimlerinin Gerçekleştirilme Oranı  

%100

 

%100

4.      Planlanan Eğitimlerin Gerçekleştirilme Oranı  

>% 90

 

%100

5.      Hasta Deneyim Anketleri Analizi  

>%95

Henüz uygulanmamıştır.

 

6.      Çalışan Geri Bildirim Anketleri Analizi >% 90 Henüz uygulanmamıştır.
7.      Kan ve Vücut Sıvılarına Maruz Kalma Oranı  

0

 

0

8.      Kesici ve Delici Alet Yaralanma Oranı  

0

 

0

9.      Personelin Sağlık Taramalarının Tamamlanma Oranı  

%100

 

%100

10.  Düşen Hasta Oranı  

0

 

0

11.  İlaç Hatası Bildirim Oranı  

0

 

0

12.  El Hijyeni Uyumu  

%100

 

%96

13.  Hemodiyaliz Hastalarında KT/V Oranı 1,2 ‘den Düşük Olan Hasta Oranı  

<%5

 

%4

14.  Serum Ferritin Düzeyi 200-500 ng/ml Arasında Olan Hasta Oranı  

>%50

 

%27

15.  Serum Fosfor Düzeyi 5,5 mg/dl’nin Üstünde Olan Hasta Oranı  

<%40

 

%35

16.  Albümin Düzeyleri 3,5 g/dl’nin Altında Olan Hasta Oranı  

<%10

 

%14

17.  Serum Düzeltilmiş Kalsiyum Düzeyi 8,5 -10,5 mg/dl Arasında Olan Hasta Oranı  

>%70

 

%74

18.  Düzeltilmiş CaxP Düzeyi 55’in Altında Olan Hasta Oranı  

>%70

 

%80

19.  Ortalama Hemodiyaliz Süresi  

239,5 dk üzerinde tutmak

 

239,95 dk.

20.  Eritropoetin Kullanım Oranı  

<%65

 

%75

GÖSTERGE TANIMI  

HEDEF

6 aylık ortalama değer
21.  Ortalama Hb Düzeyi 10-13 mg/dl Arasında Olan Hasta Oranı  

>%70

 

%68

22.  HBsAg Değeri Pozitifleşen Hasta Oranı  

0

 

0

23.  Anti-HCV Değeri Pozitifleşen Hasta Oranı  

0

 

0

24.  Kalıcı Kateteri Olan Hasta Oranı  

<%25

 

%25

25.  Kalıcı Kateterli Hastalarda Kateter Enfeksiyonu Gelişen Hasta Oranı  

<%5

 

%2

26.  Geçici Kateterli Hastalarda Kateter Enfeksiyonu Gelişen Hasta Oranı  

<%30

 

0

27.  Santral VenözKateter İlişkili Kan Dolaşımı Enfeksiyonu Oranı  

<%5

 

0

28.  Mortalite Oranı  

<%3

 

%1,65

29.  Gerekli Laboratuvar Testlerinin Eksiksiz Olarak Yapılma Oranı  

%100

 

%100

30.  Saf Su Örneklerinde Mikrobiyolojik Analizlerin Zamanında Yapılma Oranı  

%100

 

%100

31.  Potasyum Düzeyi 6,0 mg/dl’nin Üzerinde Olan Hasta Oranı  

<%10

 

0

32.  PTH Düzeyi 300 pg/ml ‘nin Üzerinde Olan Hasta Oranı  

<%50

 

%50

 

 

Kalite göstergeleri belirlenmiş olan analiz periyotlarına göre analiz edilmekte, sonuçlara göre düzeltici, önleyici ve iyileştirici faaliyetler yapılmaktadır.Analiz sonuçları aylık olarak Personel İlan Panosuna asılarak çalışanlarla paylaşılmaktadır.

Sağlık Bakanlığının Kurumsal Kalite Sistemine 3 ayda bir verilerin girişi yapılmaktadır.

Hazırlayan: Yasemin GÜVENÇ