TEKİRDAĞ TSO ŞUBAT AYI MECLİS TOPLANTISI DEPREM GÜNDEMİ İLE BİR ARAYA GELEREK SÜREÇ DEĞERLENDİRMESİNDE BULUNDU

TEKİRDAĞ TSO ŞUBAT AYI MECLİS TOPLANTISI DEPREM GÜNDEMİ İLE BİR ARAYA GELEREK SÜREÇ DEĞERLENDİRMESİNDE BULUNDU

 

Tekirdağ TSO Şubat ayı olağan Meclis Toplantısı Meclis Başkan Yardımcısı Hasan Keşkek Başkanlığında, Meclis Üyelerimiz, Komite Başkanlarımız ve Disiplin Kurulu Başkanımızın katılımıyla gerçekleşti.

Meclis toplantısı ülkemizi yasa boğan deprem felaketinde hayatını kaybedenler anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlandığı toplantının dilek ve temenniler kısmında söz alan Yönetim Kurulu Başkanımız, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, yaptığı meclis konuşmasında, “Gün birlik olma günü” diyerek, TOBB önderliğinde deprem bölgesinde uygulanacak konut seferberliğine destek çağrısında bulundu. TOBB koordinasyonunda deprem bölgesinde yürütülen çalışmalar ve il genelinde de Tekirdağ Valimiz Sn. Aziz Yıldırım öncülüğünde yapılan çalışmalar hakkında meclisi bilgilendiren Günay “Afeti öğrendiğimiz ilk andan itibaren Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası olarak Birliğimiz ve Valiliğimiz koordinatörlüğünde yardım çalışmalarımızı başlatarak meclisimizi olağanüstü tek gündem maddesi ile topladık. Üyelerimizin destekleriyle tüm ihtiyaç malzemelerini kapsayan yardım tırlarımızı afet bölgesine yönlendirdik, yönlendirmeye devam ediyoruz. Diğer yandan ilimiz deprem konusunda riskli iller arasında yer almaktadır. Bu kapsamda yapısal tetkiklerin çok iyi yapılması ve muhakkak iş yerlerimizin sigortalanması gerekmektedir. Bu konu büyük önem arz etmektedir. Türkiye yüzölçümünün altıda birini, Ülkemiz nüfusunun yedide birini etkileyen, dünyanın en büyük afetlerinden birini yaşadık. Ülke olarak bu konuda birlik olduk. Toplum olarak yardımlaşmanın üst seviyede olduğu bir tablo sergiledik. Depremin olduğu bölge sanayi bakımından gelişmiş bir bölgedir. İlk 1000 firmanın 152’den fazlası bu bölgede bulunmaktadır. Hep birlikte afet bölgesinin tekrardan cazibe merkez haline gelmesi için çalışmalarımızı hızlandıracağız. İş dünyası olarak TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu önderliğinde konut seferberliği başlattık. TOBB tarafından ihaleler hızlıca gerçekleştirilecek ve bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda şehirlerimiz yeniden hızlıca inşa edilecek. Sizlerin de bu seferberliğe yürekten katkı vereceğinize inanıyor, şimdiden destekleriniz için teşekkür ediyorum.” dedi.

Başkanımız Cengiz Günay, konuşmasının son bölümünde ise Kurumumuz ve TOBB tarafından deprem bölgesine yapılan yardımlar hakkında bilgilendirmede bulundu.