İlimizde Tekirdağ Valiliği İle AFAD’ın Başlattığı Yardım Kampanyasına ASYAPORT Büyük Destek

İlimizde Tekirdağ Valiliği İle AFAD’ın Başlattığı Yardım Kampanyasına ASYAPORT Büyük Destek

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Sevinçler Un firması, Milli Eğitim Müdürlüğü, Çorlu, Çerkezköy, Kapaklı ve Süleymanpaşa ilçelerimizden gönderilen yardımlar, ASYAPORT, MEDLOG ve MSC’den temin edilen konteynırlara yüklendi.

Vali Aziz Yıldırım, 18 Konteynır Yüklü Treni, Süleymanpaşa Tren Garı’ndan uğurladı.

Uğurlama sırasında bir konuşma yapan Vali Yıldırım; “Asyaport ve Medlog’a çok teşekkür ediyoruz. Sizlerin huzurunda çok güzel bir hizmete vesile oldular. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu’na şükranlarımı arz ediyorum. TCDD Genel Müdürü Hasan Pezük’e çok teşekkür ediyoruz. Ahmet Soyuer’e, Emre Soyuer’e ve Asyaport’un değerli çalışanlarına çok teşekkür ediyoruz.

Çok miktarda tırla ancak taşıyabileceğimiz malzemeyi, sağ olsunlar kendileri, kendi trenleri ile Devlet Demiryolları ile yaptıkları antlaşma ile yük vagonları ile taşımayı kabul ettiler. Herhangi bir ücret talep etmeksizin. Bu ne kadar alicenap olduklarını ne kadar yardımsever olduklarını da gösteriyor. Bizimle birlikte ortak çalışmaya meyilli olduklarını gösteriyor. Aynı zamanda deprem bölgesindeki insanların acılarının dindirilmesinde ne kadar çok gayretli olduklarını gösteriyor. Bu yaptıkları çok büyük bir iş bu yaptıkları çok büyük bir yardım. Eksik olmasınlar. İyi ki varsınız diyorum.

Bu devam edecek, sadece bu kadarla kalmayacak büyük bir ihtimalle çünkü bildiğiniz gibi deprem bölgesindeki afet hakikaten büyük bir afet. Bugün yarın, bir dahaki hafta, bir dahaki ay bitecek gibi görünmüyor. Çok daha uzun süreli bir hizmet bekliyor orası. Onun bizler de buradan birkaç daha tren daha belki göndereceğiz. Sağolsun, Ahmet Soyuer ne kadar lazımsa hiç sorun değil dedi.

Ayrıca burada hem basına duyurmuş olayım. Sizler biliyorsunuz bilmeyen arkadaşlara söylemiş olalım. 5 bin tane de yük konteynırını İskenderun ve civarındaki kendi depolarından afet bölgesine gönderiyorlar. AFAD Başkanlığı ile bizzat ben kendim irtibata geçtim. Süleyman Soylu Bakanımıza da hürmetlerimi arz ediyorum. Ben kendileri ile bizzat konuştum. Ahmet Soyuer’in bu şekilde arzuları olduğunu, yardım yapabileceklerini söylediğini ilettim. Çok sevindiler ve selamlarını ilettiler kendilerine. 5 bin tane yük konteynırını barınmak için kullanmak üzere ücretsiz bir şekilde verdiler. Dört ilimize 1250’şer tane olmak üzere paylaştırıldı. Bunlar sevk ediliyorlar. Aynı zamanda 5 bin ailenin göreceli olarak daha iyi geçici barınma yeri olarak kullanılacak. Onların rahat etmesi, soğukta kalmaması anlamına geliyor. Söylemekte fayda görüyorum. Bunların içerisine inşallah keçeler konulacak onu emniyetimiz temin etti. Öğrencilerimizin yaptığı sobalar konulacak. İnşallah bundan sonra bu yardımlarda yerine ulaşacak. Oradaki afetzedelerimizin günlük hayatlarını biraz olsun kolaylaştırır. Tekrar teşekkür ediyorum. Bunun çok büyük bir yardım kampanyası olduğunu, çok büyük bir yardımseverlik olduğunu da ayrıca belirtmekte fayda görüyorum. “ dedi.

Vali Yıldırım’ın konuşmasının ardından tren deprem bölgesine uğurlandı.

Uğurlamaya Vali Aziz Yıldırım’ın yanı sıra Süleymanpaşa Kaymakamı Mustafa Güler, TCDD Gar Şefi Muhammed Kır, ASYAPORT Teknik Müdürü Besim Dönmez, Milli Eğitim Müdür V. İlhan Koçer, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü İnci Turgut, ASYAPORT Operasyon Müd. Olkay Elçin, ASYAPORT ve MEDLOG Satın Alma ve İdari İşler Müdürü Erkan Polat, MEDLOG Tekirdağ Depo Şefi Taner Baran, MEDLOG, ASYAPORT ve TCDD Gar personelleri katıldı.