MAHALLE EVLERİ, DEPREMZEDELER İÇİN SEFERBER OLDU

MAHALLE EVLERİ, DEPREMZEDELER İÇİN SEFERBER OLDU

 

Çerkezköy Belediyesi bünyesinde kurulan mahalle evlerimizde, depremzede vatandaşlarımız için dikilen battaniye, polar, bere gibi ürünler paketlenerek afet bölgesine gönderiliyor.

KADINLAR CANLA BAŞLA ÇALIŞIYOR

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilimizi etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde zarar gören vatandaşlarımız için Çerkezköy Belediyesi’nin AFAD koordinatörlüğünde başlattığı yardım kampanyası devam ediyor. Tüm Çerkezköy halkının seferber olduğu yardım kampanyası kapsamında Veliköy Mahalle Evi ve Bağlık Mahalle Evi kursiyerlerimiz ile gönüllü kadınlar da afetin yaşandığı ilk günden itibaren depremzedeler için canla başla çalışmaya devam ediyorlar.

BATTANİYE VE KIŞLIK KIYAFETLER DİKİYORLAR

Çerkezköy Belediyesi Veliköy ve Bağlık Mahalle Evlerinde sabah erken saatlerde mesaiye başlayan kadınlar, depremde zarar gören vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için kendi elleri ile battaniye, polar, atkı ve bere gibi kışlık giyim ürünleri dikiyor. Dikilen ürünler daha sonra titizlikle paketlenerek yardım toplama noktalarına gönderiliyor. Buradan tırlara yüklenen ürünler, daha sonra toplanan diğer acil ihtiyaç malzemeleri ile birlikte afet bölgesindeki vatandaşlarımıza ulaştırılıyor.

DESTEK OLAN TÜM VATANDAŞLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Depremzedeler için başlatılan yardım kampanyasına Çerkezköy’den destek olan tüm vatandaşlarımıza teşekkür eden Belediye Başkanımız Vahap Akay, “Mahalle Evlerimizde buluşarak yardım kampanyası için kendi elleri ile battaniye ve kışlık kıyafet diken kadınlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Bu dayanışma ruhunu gösteren tüm vatandaşlarımıza minnet ve şükran duygularımı iletiyorum. Göçük altında kalarak hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Göçük altında kalan vatandaşlarımızı kurtarmaya yönelik çalışmalarda bulunan görevlilerimize, vatandaşlarımıza kolaylıklar diliyorum” ifadelerini kullandı.