Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Afet ve Acil Durum Komisyonu Toplandı

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Afet ve Acil Durum Komisyonu Toplandı

 

Üniversitemiz Afet ve Acil Durum Komisyonu, Kahramanmaraş Pazarcık merkezli meydana gelen ve pek çok şehrimizi etkileyen deprem felaketinin ardındanbir toplantı gerçekleştirdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN başkanlığında NKÜ Rektörlük Senato Salonunda yapılan toplantıyaRektör Yardımcıları Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ, Prof. Dr. Gülsüm ÖZKAN ve Prof. Dr. Murat TAŞAN, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Fatih TUNAile birlikte komisyon üyesi akademik ve idari personel katıldı.

Rektör Prof. Dr. ŞAHİN, “Zor günler; deprem, soğuk ve kış koşulları maalesef hepsi üst üste geldi. İnsan empati yapmadan edemiyor. Devletimiz Allah’a çok şükür tüm gücüyle yanlarında. Biz de tüm Türk Milleti olarak hep birlikte bir olacağız onlar için. Üniversitemizde aynî yardım toplanıyor. AFAD gönüllüsü öğrencilerimizi ve personelimizi dün kampüsümüzden bölgeye uğurladık. Kalbimiz ve dualarımız onlarla. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi olarak, yaşanan deprem felaketinde tüm imkanlarımızla depremden etkilenen bölgelere katkı sağlamaya çalışıyoruz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan Rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz” sözleri ile toplantıyı açtı.

Toplantıda, ülke gündemini sarsan deprem felaketine dair durum değerlendirmesinin yanı sıra,ÜniversitemizinKuzey Anadolu Fay hattına komşu bir coğrafyanınyükseköğretim kurumu olması dolayısıyla bölgemizde yaşanabilecek olası büyük bir depreme karşı Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinin sahip olduğu akademik birikim ile birlikte imkân ve kabiliyetleri karşılıklı görüş alışverişi şeklinde ele alınarak; eksikliklerin ivedilikle giderilmesine, üstün yönlerin ise korunarak sürdürülebilirliğinin sağlanmasına karar verildi. Toplantı kapsamında ayrıca yaşanan son deprem felaketi dolayısıyla eğitim-öğretim hayatı ile ilgilibazı konular da ele alındı.