İŞÇİ VE EMEKÇİNİN BAŞKANI ALPAY VAR

İŞÇİ VE EMEKÇİNİN BAŞKANI ALPAY VAR

Şarköy Belediyesi artan fiyatlar ve yükselen enflasyon karşısında alım gücü kaybına uğrayan işçilerin maaşlarında iyileştirme gerçekleştirdi. Asgari ücretin 8 bin 506 TL olarak belirlenmesi ve yüksek enflasyon rakamlarının ardından Şarköy Belediyesi, bünyesinde çalışan kadrolu işçilerin maaşlarına zam yaptı. Şarköy Belediyesi ile Disk Genel İş Sendikası Tekirdağ Şube Başkanlığı arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi belediye bünyesinde çalışan kadrolu işçilerin yüzünü gülümsetti.

ŞARKÖY BELEDİYESİ TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNDE İMZALAR ATILDI

Şarköy Belediyesi ile Disk Genel İş Sendikası Tekirdağ Şube Başkanlığı arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. İmzalanan protokol ile birlikte ikramiye, yol, yemek gibi sosyal pakete yapılan zamlarda hesap edildiğinde çalışanlarına aylık ücretlerine bir önceki aya göre toplamda %70-80 arasında zam yapılmış oldu. Düzenlenen imza törenine başta Belediye Başkanı Alpay VAR olmak üzere Belediye Başkan Yardımcıları Prof. Dr. Sn. Adnan SEVİM, Sn. Ogün KÜRÜMOĞLU, Disk Genel İş Sendikası Tekirdağ Şube Başkanı Sn. Burak ERSİN, Şube Sekreteri Sn. Uğur BUDAK ve çok sayıda işçi katıldı. İmzaların atılmasının ardından Belediye Başkanı Alpay VAR’ a memnuniyetlerini ileten belediye işçileri, zor şartlar altında dahi maaşlarına olabilecek en üst seviyede zam yapan Başkan VAR’a sevgi gösterisinde bulundu.

BAŞKAN VAR, ‘’EMEK EN YÜCE DEĞERDİR’’

Yaşanılan ekonomik zorluklara rağmen belediye emekçilerinin her zaman yanında olduklarını ifade eden Belediye Başkanı Alpay VAR, ‘’ Şarköy Belediyesi’nde çalışan tüm personelimiz ile birlikte büyük bir aileyiz. Yaşanan yüksek enflasyonla son derece kötü hale gelen ekonomik koşulların kimseyi hesap yapamaz hale getirdiği bugünlerde tüm olanakları seferber ederek, işçilerimizin hakkını vermeye çalıştık. Belediyemizin imkânları dâhilinde yapabileceğimiz en üst limit artışını gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bütçemiz elverdikçe sosyal haklarında da iyileştirmeler yaptığımız sözleşmeyi Disk Genel İş Sendikası Tekirdağ Şube Başkanlığı ile imzaladık. Alın teri ile ekmeğini kazanan tüm arkadaşlarıma hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum’’ dedi.

Ayrıca Belediye’nin sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda; Belediye Başkanı Alpay VAR, ‘’ Hep birlikte emek ve sevgiyle ifadesi bizim için sadece bir slogandan ibaret değildir. Emekçilerimizin yanındayız, kıymetli emekçilerimizle omuz omuzayız. Yeni sözleşmemiz hayırlı olsun. Emek en yüce değerdir parolasıyla sevgi kenti Şarköy’ümüz için hizmet eden emekçilerimizin her zaman yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Belediyemiz kadrolu işçileri ile üyesi bulunduğumuz Disk Genel İş Sendikası Tekirdağ Şube Başkanlığı arasında toplu iş sözleşmesi imzalanmıştır. Şehrimiz için özveriyle çalışan emekçilerimizle her zaman omuz omuza yürüyeceğiz. Sözleşmenin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum’’ ifadelerine yer verildi.