GAZETECİ-YAZAR UĞUR MUMCU ÇERKEZKÖY’DE ANILDI 

GAZETECİ-YAZAR UĞUR MUMCU ÇERKEZKÖY’DE ANILDI 

 

Belediye Başkanımız Vahap Akay, Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı tarafından 24 Ocak 1993 yılında evinin önünde uğradığı bombalı saldırı sonucu şehit edilen araştırmacı gazeteci ve yazar Uğur Mumcu için düzenlenen anma programına katıldı.

Belediye Başkanımız Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Teşkilatı tarafından 24 Ocak 1993 yılında evinin önünde uğradığı bombalı saldırı sonucu şehit edilen araştırmacı gazeteci ve yazar Uğur Mumcu için düzenlenen anma programına katıldı.

24 Ocak 1993 tarihinde Ankara’da Karlı Sokak’taki evinin önünde aracına bomba konularak şehit edilen araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu için CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen anma programı, parti binasından Altıyol Kavşağı’ndaki Uğur Mumcu Parkı’na gerçekleştirilen yürüyüş ile başladı. Anma programına Belediye Başkanımız Vahap Akay’ın yanı sıra Tekirdağ CHP İl Başkanı Volkan Nallar, Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, Tekirdağ CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nurten Yontar, Çerkezköy CHP İlçe Başkanı Ayfer Dönmez ve çok sayıda partili katıldı. Başkanımız Akay ve partililer, ellerinde meşalelerle Atatürk Caddesi üzerinden Uğur Mumcu Parkı’na yürüdü.

GAFFAR OKAN VE İSMAİL CEM DE ANILDI

Anma programı, Uğur Mumcu Anıtı önünde devam etti. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Çerkezköy CHP İlçe Başkanı Ayfer Dönmez ve Çerkezköy CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Aytekin Şahinkaya günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı. Programda 24 Ocak 2001’de Diyarbakır Emniyet Müdürü iken faili meçhul bir suikast sonucu şehit edilen Ali Gaffar Okkan ile 24 Ocak 2007’de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Dışişleri eski Bakanı İsmail Cem de vefatlarının yıldönümleri dolayısıyla anıldı. Konuşmaların ardından katılımcılar, Uğur Mumcu Anıtı’na karanfil bıraktılar.