TÜRSAB TRAKYA BTK’DAN KIRKLARELİ TEMASLARI

TÜRSAB TRAKYA BTK’DAN KIRKLARELİ TEMASLARI

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Trakya Bölge Başkanı Egemen Aydın, Yönetim Kurulu üyeleri ve BTK Uzman personelleri ile birlikte Kırklareli’de ziyaretlerde bulundular.

TÜRSABTn bölge turizmindeki etkin rolü, Kırklareli ve Trakya Bölgesinde birlikte yapılabilecek projeler, seyahat acentalarının talep ve sorunları hakkında görüşmelerde bulunmak üzere Kırklareli Valisi Birol Ekici’yi makamında ziyaret eden heyet adına açıklama yapan Başkan Egemen Aydın; “Sayın Valimizin turizme olan bakış açısı oldukça olumlu. Kırklareli bu açıdan çok şanslı. Daha önce Antalya ‘da da bulunmasından ve orada da turizm ile ilgili çalışmalarından dolayı tüm konulara çok hakim. Bugün de bizi çok sıcak bir şekilde karşıladı ve oldukça verimli bir görüşmemiz oldu. Kendisine yapılabilecek projeler hakkında bilgi verdik. İldeki bazı sorunlarımızı ilettik. Daha yanından ayrılmadan tüm sorunlarımız ile alakalı olarak yetkili merciler ile bizzat iletişime geçerek çözülmesi için gerekli talimatlarını iletti. Birlikte çok iyi çalışmalar yapacağımıza inanıyorum. Misafirperverlikleri ve sıcak sohbetleri için kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum, “ifadelerini kullandı.

Heyet ardından Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nü ziyaret etti. İl Kültür ve Turizm Müdürü Veli Şen ile Kırklareli Turizminin gelişmesi için yapılabilecek yeni projeler, İğneada Longoz Ormanları Milli Parkı girişlerinde seyahat acentalarının milli park giriş ücretlerinin ödenmesi ile alakalı bazı sorunların çözülmesi konusunda atılabilecek adımlar ile ilgili oldukça uzun süren bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda ayrıca yeni festival takvimi, Pehlivanköy Pavli Panayırının geliştirilmesi, müzelerin çoğaltılması gibi farklı konularda da fikir alışverişinde bulunuldu.

TÜRSAB Trakya BTK heyeti günün son ziyaretini Kırklareli Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğüne gerçekleştirdi. Burada İl Şube Müdürü Zafer Kamay ile görüşen heyet adına açıklamada yapan Egemen Aydın; “Seyahat Acentelerimiz Kırklareli turlarında çok sık İğneada Longoz Ormanları Milli Parkı ’nı ziyaret ediyor. Burada ne yazık ki girişlerde herhangi bir gişe yok. Bu sebeple de kişi sayısı baz alınarak Milli Parklar Bölge Müdürlüğü’nün banka hesabına EFT yöntemiyle giriş ücreti ödemek zorunda kalıyoruz. Bu şekilde yapılan ödemeler de bizler adına hem çok masraflı hem de risk oluşturuyor. Turlarımız genellikle hafta sonu oluyor. Tura çıktığımız an bu ödemenin gerçekleşmiş olması gerekiyor. Tura çıkmadan yapılan ödemelerde de bazı iptaller oluştuğunda ne yazık ki fazla ödeme yapmış oluyoruz. Ayrıca araç ücreti olarak değil, kişi başı ödeme yapıyoruz. Böyle olunca da Uludağ gibi diğer milli parklara girerken 330 TL gibi bir ücret öderken, burada 850 TL gibi bir rakam ödemek durumunda kalıyoruz. Bu sebeple de gişe kurulması veya araç başı ücret alınması gibi taleplerimizi iletmek için bir ziyaret gerçekleştirdik. Sayın Müdürümüz ile oldukça verimli ve çözüm odaklı bir görüşmemiz oldu. Umuyorum ki en kısa zamanda bu konuyla ilgili olan sorunları aşacağız. Müdür Beye samimiyeti ve misafirperverlikleri için çok teşekkür ediyorum.” dedi.

TÜRSAB Trakya BTK’nın Kırklareli temaslarının önümüzdeki günlerde de devam edeceği bildirildi.