‘HOPPALA’ AKM’DE SAHNELENDİ

‘HOPPALA’ AKM’DE SAHNELENDİ
blank

 

Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün Ocak ayı kültür-sanat etkinlikleri kapsamında ‘Hoppala’ isimli tiyatro oyunu Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde sahnelendi.

Tiyatro severlerin büyük ilgi gösterdiği tiyatro etkinliğini Belediye Başkanımız Vahap Akay, Belediye Başkan Yardımcımız Nedim Yılancı ve çok sayıda vatandaş büyük bir keyif ile izledi. Oyun sonunda sahneye çıkarak tiyatro emekçilerini tebrik eden Belediye Başkanımız Vahap Akay, “Bugün sizleri Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezimizde misafir etmekten ve izlemekten büyük bir keyif aldık. Sahnede gösterdiğiniz güzel performans için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ayrıca bu gece bizleri yalnız bırakmayan kıymetli hemşerilerime de teşekkür ediyorum” dedi.

TİYATRO SEVERLER ‘HOPPALA’ İLE GÜZEL VAKİT GEÇİRDİ

Ocak ayı kültür-sanat etkinlikleri kapsamında sahnelenen 2 perdelik ‘Hoppala’ isimli oyunda usta tiyatrocu Tarık Şerbetçioğlu hem yönetmenlik koltuğunda oturuyor, hem de oyuncu kadrosunda yer alıyor. Oyunda ayrıca İskender Bağcılar, Fahri Kıncır, Gönül Acar, Sevda Yıldırım, Dilara Tabak, Murat Öztürk ve İsmihan Celasun rol aldı.

Tarık Şerbetçioğlu’nun G. Feydeau’nun ‘Kadınlar Terzihanesi’ oyunundan günümüze ve ülkemize uyarladığı komedi oyununun konusu ise şöyle: Doktor Ferit Bey parası için evlendiği karısının bitip tükenmek bilmeyen kıskançlıklarından ve kaynanası İkbal Hanım’ın dırdırından hayli sıkılmıştır. Günün birinde hastası Belkıs Hanım ile bir kaçamak yaşamak ister. Belkıs Hanım buluşacakları gün Ferit Bey’i bekletir, gelmez. Ferit yorgun, kızgın ve perişan bir halde eve gelir. Gece kocasının eve gelmediğini anlayan Nazan Hanım, annesi İkbal Hanım’a kocasının kendisini aldattığından şüphelendiğini söyler. Damadını pek sevmeyen ve bu evliliğe kızının hatırına onay veren İkbal Hanım’a gün doğar. Ferit gece eve gelmemesinin sebebi olarak kuzeni Kamuran’ın hastalığını bahane eder. Ancak hiçbir şeyden haberi olmayan Kamuran çıkıp gelince işler karışır.’

ASTROTÜRKLER GELİYOR!

Çerkezköy Belediyesi’nin Ocak ayı kültür-sanat etkinlikleri 27 Ocak Cuma günü Atatürk Kültür Merkezi’nde saat 20.00’da ‘Astrotürkler Geliyor’ adlı tiyatro oyunun sahnelenmesi ile sona erecek.