Sosyal Medya ve banka hesaplarına sızma ve hacklenme 

Sosyal Medya ve banka hesaplarına sızma ve hacklenme 

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce ‘SİBERAY’ faaliyetleri kapsamında, Tekirdağ Halkına ve özellikle öğrencilere yönelik;
-Güvenli ve Bilinçli İnternet Kullanımı
-Siber Zorbalık
-Teknoloji Bağımlılığı
-Yetkisiz Erişim
-Sosyal Medya ve banka hesaplarına sızma ve hacklenme
-Yasa Dışı Sanal Bahis
-Kripto Borsalarına Yetkisiz Erişim ve Dolandırıcılığı
-Çevrimiçi Çocuk İstismarı konularında bilgilendirilmeye devam edilmektedir.
SİBERAY kapsamında tüm ilimizde eğitici ve bilgilendirici faaliyetler yapılmakta, özellikle okullarımızda 10-14 ve 14-18 yaş gruplarındaki öğrenciler internet üzerinden yapılan suçlara karşı bilgilendirilmekte, bu suçlara maruz kaldıklarında nasıl bir başvuru yolu izleyecekleri anlatılmaktadır. Bu çerçevede ilimiz Merkez ve ilçelerinde tüm vatandaşlarımıza yönelik 2022 yılında toplam 53 etkinlik gerçekleştirilmiş ve bu etkinlikler ile 18212 kişiye ulaşılmış, yaklaşık 40000 adet bilgilendirici broşürler dağıtılmıştır.
SİBERAY faaliyetleri çerçevesinde Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde illerde kurulan SİBERAY Kulüp Okulu olan Tekirdağ Belediyesi Mehmet Serez Sosyal Bilimler Lisesinde düzenlenen SİBERAY Dijital Afiş Yarışmasında Evin SALİM isimli öğrencimiz 1. olmuş ve tasarladığı dijital afiş Tekirdağ ilimizde bulunan tüm billbordlarda yayınlanmaktadır.