Vali Aziz Yıldırım Başkanlığında Mesleki Eğitim İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi

Vali Aziz Yıldırım Başkanlığında Mesleki Eğitim İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi

Vali Aziz Yıldırım başkanlığında ve İstanbul Sanayi Odası yetkililerinin de katılımıyla ilimizde yürütülmekte olan mesleki eğitim iş birliği çalışmalarının değerlendirilmesi ve yaygınlaştırılması ile İstanbul Sanayi Odası tarafından yürütülmekte olan çalışmalarda elde edilen deneyimlerin paylaşılması amacıyla Mesleki Eğitim İstişare Toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Vali Yıldırım; “İstanbul Sanayi Odası’nın yapmış olduğu çalışmalar oldukça güzel bir örnek. Bu güzel örneklerin sayılarını arttırmak lazım. Güzel olan her şeyi değerlendirerek ilimize uyarlamaya, hatta ilerletmeye ve geliştirmeye çalışıyoruz. Bu kapsamda mesleki eğitim işbirliği projesini İstanbul’da yapılış şekliyle tanıyalım. Biz de burada kendi kapasite ve kabiliyetimiz dahilinde neler yapabiliriz ona bakalım.” dedi.

Toplantıda İstanbul Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Hakan Çoban ve Çalışma Hayatı ve Mesleki Gelişim Şubesi Müdür Yardımcısı Meltem Arıoğlu tarafından İstanbul’da yapılan çalışmalara ilişkin bilgi amaçlı sunum yapıldı.

Ardından Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki ve Teknik Eğitim Şube Müdürü İsmail YILMAZ tarafından ilimizde yürütülmekte olan mesleki eğitim iş birliği çalışmaları ve okul sanayi işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla yapılması planlanan çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verildi.

Toplantıya Vali Aziz Yıldırım’ın yanı sıra; Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Vali Yardımcısı Asalet Karabulut, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Çetin,  Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Cem Tunalı,  Hayrabolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fehmi Altayoğlu, İstanbul Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Hakan Çoban ve beraberindeki heyet ile ilgili kurum temsilcileri katıldı.

Toplantı, karşılıklı bilgi alışverişinin yapılmasının akabinde sona erdi.