Binlerce öğrenci Süleymanpaşa Belediyesi Sınav Simülasyonunda ter döktü

Binlerce öğrenci Süleymanpaşa Belediyesi Sınav Simülasyonunda ter döktü

 

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından organize edilen, Süleymanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Namık Kemal Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilen TYT-AYT Sınav Simülasyonu’na 3 binden fazla öğrenci katıldı.

İl genelinde düzenlenen ve gerçek sınav atmosferinde yapılan deneme sınavında ter döken lise son sınıf öğrencileri, Haziran ayında yapılacak olan YKS öncesi bilgi seviyelerini test ederek sınav heyecanından uzaklaşma olanağı buldular.

GERÇEK SINAV DENEYİMİ YAŞADILAR

14-15 Ocak tarihlerinde iki oturum olarak (TYT ve AYT) düzenlenen ve tamamen ücretsiz olan deneme sınavına öğrenciler önceden başvuru yaparak ve sınav giriş belgelerini ibraz ederek katıldılar. Her yönden gerçek sınavın zorluklarını deneyimleyen üniversite adayları, sınava hazırlık sürecinde önemli bir tecrübe edinmiş oldular.

ÖĞRENCİLERE BİRÇOK OLANAK SAĞLANIYOR

Bu zorlu süreçte öğrencilere birçok destekte bulunan Süleymanpaşa Belediyesi, Haziran ayına kadar her ay bir deneme sınavı organize edecek olmanın yanı sıra lise son sınıf öğrencilerine özel Paşa Kart ile Paşa Kafelerde geçerli 100 TL alışveriş, 4 GB internet ve 20 binişlik toplu ulaşım hakkı gibi olanaklar sağlıyor.

BAŞKAN YÜKSEL ÖĞRENCİLERE BAŞARILAR DİLEDİ

Sınav Simülasyonu süresince öğrencileri yalnız bırakmayan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, sınav öncesi moral ziyaretinde bulundu. Yüksel, sınav heyecanı yaşayan üniversite adaylarına başarılar diledi.

“GÖNÜLLÜ GÖREV ALAN ÖĞRETMENLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Yüksel, sınav simülasyonunda görev yapan öğretmenlerin tamamının gönüllü olarak yer aldıklarını ifade etti. Öğrencilerin geleceğine katkıda bulunmak üzere gönüllü olan tüm öğretmenlere teşekkür eden Başkan Yüksel, “Süleymanpaşa Belediyesi olarak, Türkiye’de yerel yönetimler eliyle ilk kez gerçekleşen Sınav Simülasyonu uygulaması ile bir ilke daha imza attık. Namık Kemal Üniversitesi ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz işbirliğinde gerçekleştirdiğimiz, iki gün süren TYT ve AYT Sınav Simülasyonu maratonuna katılan öğrencilerimize başarılar diledik. Eminim ki gençlerimizin bu yıl sınav başarısı geçen yıllara göre çok daha yüksek olacak. Öğrencilerimize katkıda bulunmaya devam edeceğiz. Ayrıca sınavda gönüllü olarak görev alan öğretmenlerimize yürekten şükranlarımı sunuyorum,” diye konuştu.

HER AY DENEME SINAVI YAPILACAK

Sınavla ilgili görüş belirten öğrenciler ve veliler de memnuniyetlerini dile getirerek, gerçek sınav ortamını simüle eden bu denem sınavını organize eden Süleymanpaşa Belediyesine teşekkür ettiler. Öte yandan, konuyla ilgili yapılan açıklamada gerçek sınavın yapılacağı Haziran ayına kadar her ay bir deneme sınavı düzenleneceği öğrenildi.