NKÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Tarafından Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

NKÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Tarafından Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

NKÜ Yardımcımız Prof. Dr. Murat TAŞAN başkanlığında Üniversitemiz Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından tertip edilen ve Üniversitemiz Fakülte, Enstitü, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokul Sekreterleri ile tüm akademik birimlerin öğrenci işleri birim temsilcilerinin katıldıkları toplantı 12 Ocak 2023 tarihinde gerçekleştirildi.

Toplantıya Üniversitemiz Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (NKUZEM) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Halil Nusret BULUŞ, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Şenol AKYAZI, Bilgi İşlem Daire Başkanı Evren KÖKSAL ve idari personel de katıldı.

Açılış konuşmasında, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Murat TAŞAN, “2022-2023 Akademik Yılı Bahar Dönemi hazırlıkları hem akademik birimlerde hem de Üniversitemiz Öğrenci İşleri Daire Başkanlığında sürdürülmektedir. Bu toplantıda, bahar dönemi iş takvimi, öğrenci işleri bilgi sistemi, ders kaydı, yatay geçişler, YÖKSİS işlemleri, ders muafiyetleri, uluslararası öğrenciler, askerlik işlemleri, öğrenci harç işlemleri, uzaktan eğitim ve benzeri konular ele alınacaktır. Daire Başkanımız sizlerle bilgi paylaşımında bulunacaklar; sizlerden gelen sorulara da cevap verilmeye çalışılacak. Varsa sorunlar ve önerileriniz onları alacağız. Bilindiği üzere, yakın bir zamanda Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) süreci yaşadık. Akademik birimlerde gerçekleştirilecek tüm iş ve işlemler bundan sonra YÖKAK akreditasyonu çerçevesinde dikkate alınacaktır. Öğrenci İşleri kapsamında en önemli konulardan biri de öğrenci işleri konusundaki mevzuatların uygulanmasında birlikteliğin sağlanmasıdır. Akademik birimler arasında farklı uygulamaların olmaması büyük önem taşımaktadır. Öğrencilerimize öğrenci işleri bağlamında verilen hizmetlerin değerlendirilmesi konusunda anket uygulamalarına devam edeceğiz. Ayrıca, bu toplantı sonunda sizlere sunulacak toplantı geri bildirim anket formu ile toplantının etkinliğini değerlendireceksiniz” şeklinde konuştu.

Oldukça verimli geçen toplantıda çeşitli başlıklar altında gerçekleştirilmesi gereken konular hakkında detaylı bilgiler Üniversitemiz Öğrenci İşleri Daire Başkanı Şenol AKYAZI ve Başkanlık personeli tarafından aktarıldı.

Toplantı, öğrenci işleri konuları ile ilgili soruların alınması ve cevaplandırılması ile devam etti. Tüm katılımcıların değerlendirme ve önerileri kayda alındı. Öğrenci iş ve işlemleri konusunda önemli destek sağlayan Bilgi İşlem Daire Başkanlığı yetkilileri ilgili konular hakkında görüşlerini bildirdi.

Toplantı sonucunda sağlanan bilgi alışverişi ile toplantı geri bildirim formunda yer alan bilgiler doğrultusunda Bahar Dönemi içerisinde de toplantıların sürdürülmesi ve mevzuatların uygulanmasında birlikteliğin sağlanması hususunda toplantılar yapılması planlanıyor.