BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN MURATLI’YA 10 MİLYON 500 BİN TL’LİK YOL YATIRIMI

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN MURATLI’YA 10 MİLYON 500 BİN TL’LİK YOL YATIRIMI
blank

 

İl genelinde yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarını aralıksız sürdüren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Muratlı ilçesi Atatürk Caddesi’nde de kaldırım ve orta refüj yapım çalışmalarına devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşların çalışmalardan olumsuz olarak etkilenmemesi ve ulaşım hizmetinin aksamaması için gerekli tedbirler büyük bir titizlikle alındı.

Muratlı İlçesi İstiklal-Kurtpınar, Aşağısevindikli ve Ballıhoca mahalleleri sınırları içerisinden geçen Atatürk Caddesi üzerinde orta refüj, kaldırım ve kavşak imalatı yapım çalışmaları kapsamında; 600 metre uzunluğunda 2 metre genişliğinde kaldırım için 1.200 m2 prizma taşı, 1.200 metre bordür imalatı yapılacak. 4 adet kavşak için de 1.000 metre bordür imalatı yapılacak. Orta refüj için ise 12.000 metre bordür imalatı gerçekleştirilecek.

Büyükşehir Belediyesi, çalışmalar boyunca ulaşım hizmetinde herhangi bir aksaklık yaşanmaması için gerekli tedbirleri aldı. Buna göre; REKA Yağ Sanayi yapılması planlanan Sanayi Kavşağı ve Muratlı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Kavşağına eşit mesafededir. REKA Yağ Sanayi ve Muratlı Karton’dan çıkan araçlar Şehir Merkezi istikametine çıkış yaparak Sanayi Kavşağından dönüşlerini yapabilecekler. Muratlı İstikametinden gelen ağır tonajlı araçlar da Muratlı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Kavşağından dönerek REKA Yağ Sanayi ve Muratlı Karton’a ulaşabilecekler.

Orta Refüj ve Kavşakların yapılmamasının temel sebebinin trafik can ve mal güvenliğini tesis etmek olduğunu belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “ “Muratlı ilçemizin Atatürk Caddesi’nde 10 Milyon 500 Bin TL’lik yatırımla kavşak, kaldırım ve orta refüj çalışması yapıyoruz. Orta Refüj ve Kavşakların yapım işi tamamlandıktan sonra yaklaşık 6 km olan Atatürk Caddesi üzerinde 25.000 ton binder asfalt serilmesi planlanmaktadır. Yol, kaldırım ve orta refüj çalışmalarını mümkün olan en kısa sürede tamamlayıp vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz. Yaptığımız tüm çalışmaların halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.