10 OCAK İDARECİLER GÜNÜ MESAJI

10 OCAK İDARECİLER GÜNÜ MESAJI

 

 

Türk İdareciler Derneği tarafından 1978 yılı genel kurulunda, 10 Ocak 1971 tarihinde gerçekleşen Mülki İdare Amirleri ilk mesleki toplantısı milat alınarak,  10 Ocak tarihi “İdareciler Günü” olarak kabul edilmiştir.

Kamu düzenini tesis eden, kurum ve kuruluşların iş ve işlemlerini koordine eden Mülki İdare Amirleri, vatandaşlarımızın huzur ve refahının temin edilmesinde çok önemli görevler üstlenirler.

Halkımızın talep ve ihtiyaçlarını tespit edip çözümler üreten, ülkemizin ekonomik, sosyal ve kültürel alanda gelişmesi için zaman ve mekân mefhumu gözetmeden çalışmalar yapan Mülki İdare Amirleri, devletimizin varlığını, otoritesini ve şefkatini temsil etmekte ve Devlet ile Millet arasındaki bağları güçlendirmektedir.

Mülki İdare Amirleri, yaptıkları çalışmalarla devlet politikalarımızın başarılı bir şekilde uygulanmasını, kamu hizmetlerinin vatandaşlarımızı memnun edecek biçimde sunulmasını sağlarlar. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Mülki İdare Amirlerinin önemini “tatbik eden, icra eden, karar verenden daima daha kuvvetlidir.” sözüyle ifade etmiştir.

Yurdumuzun dört bir köşesinde Devletimizin bekası için üstün bir vazife bilinciyle fedakârca görev yapan illerde Vali, Vali Yardımcısıve ilçelerimizde Kaymakam olarak hizmet verentüm Mülki İdare Amirlerimizin “10 Ocak İdareciler Günü”nü kutluyor, vefat eden Mülki İdare Amirlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.