MEHMET AKİF ERSOY’UN VEFATININ 86. YILDÖNÜMÜ MESAJI

MEHMET AKİF ERSOY’UN VEFATININ 86. YILDÖNÜMÜ MESAJI

“Hüsrâna rıza verme… Çalış… Azmi bırakma;
Kendin yanacaksan bile, evlâdını yakma!
…..
Sâhipsiz olan memleketin batması haktır;
Sen sâhip olursan bu vatan batmayacaktır.”

Mehmet Akif Ersoy
“Milli Şairimiz” Mehmet Akif Ersoy, karakteri, fikirleri ve hayatıincelendiğinde bir mücadele ve dava adamı olduğu görülür.Mütevazı, dürüst, haksızlığa asla tahammül edemeyen, verdiği sözlere sonuna kadar sadık, özü bir sözü bir, düşünceleri ile hayatı son derece tutarlı olan büyük bir şahsiyettir. Akif, kişiliğini bir şiirinde şu şekilde ifade etmektedir. “Kanayan bir yara gördüm mü yanar ta ciğerim,/Onu dindirmek için kamçı yerim, çifte yerim! /Adam aldırmada geç git! , diyemem aldırırım./ Çiğnerim, çiğnenirim, hakkı tutar kaldırırım!
Mehmet Akif Ersoy, Milletine, Vatanına, değerlerine ve davasına derinden bağlıdır. Ülkenin geçirdiği zor zamanlarda ümidini yitirmemiş, konuşmaları ve eserleri ile Milletimize ümit vermiştir. İstiklal Savaşı yıllarında cepheleri gezerek askerlerimize cesaret veren konuşmalar yapmış,Anadolu’yu şehir şehir dolaşırkenMilletimize mücadele şuur ve heyecanı aşılamıştır. Ümitsizliğe düşülmemesi gerektiğini şu sözlerle ifade etmiştir : “Âtiyi (gelecek) karanlık görerek azmi bırakmak,/Alçak bir ölüm varsa eminim budur ancak!”
Milletimizi, medeniyetimizi, değerlerimizi yakından tanıyan Akif, İstiklal Marşı’ndaKurtuluş Savaşı’nın kazanılacağına olan inancını, Türk askerinin yürekliliğine ve özverisine olan güvenini, Türk ulusunun bağımsızlığa, Hakk’a, yurduna ve dinine bağlılığını dile getirmiştir.
Mehmet Akif Ersoy, sanatı sosyal faydaya araç olarak görmüş, şiirlerini imanının, düşüncesinin ve Milletinin hizmetine vermiştir.
Bugün bizlere düşen görev; Milli birlik ve beraberliğimizin temel unsurlarını, Milletimizin bağımsızlığa olan tutkusunu, vatan ve bayrak sevgisini ve mücadeleci ruhunu en iyi biçimde tasvir eden büyük dava adamı Mehmet Akif Ersoy’u ve eserlerini iyi anlamak ve gelecek nesillere aktarmaktır.
Vefatının 86. yıldönümünde şair, hatip, milletvekili, fikir adamı ve İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhu Şad olsun.