ÇORLU TRAFİK EĞİTİM PARKINDA ÖĞRENCİLERE YÖNELİK EĞİTİMLER ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

ÇORLU TRAFİK EĞİTİM PARKINDA ÖĞRENCİLERE YÖNELİK EĞİTİMLER ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR
blank

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından, geleceğin bilinçli yaya ve sürücülerinin yetiştirilebilmesi amacıyla Çorlu ilçesinde hizmete açılan Trafik Eğitim Parkı’nda öğrencilere yönelik uygulamalı eğitimler devam ediyor.

Çorlu Çocuk trafik eğitim parkında gerçekleştirilen uygulamada, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün belirlediği okulların öğrencilerine yönelik olarak ilçe trafik Jandarma ve ilce emniyet trafik ekiplerince temel trafik konusunda hem teorik hem de akülü araçlar ile uygulamalı eğitim veriliyor.

Trafiğin, günlük hayatın her alanında önemli bir yeri olduğunu dile getiren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Ulaşım insan hayatında önemli bir yer kaplamaktadır. Trafik kazalarının çok büyük bir bölümü sürücü hatalarından kaynaklanmaktadır. Trafik kazalarının sebep olduğu can ve mal kayıplarının önüne geçilebilmesi için sürücülerimizin ve yayalarımızın bilinçlendirilmesi gerekmektedir. Bunun yolu da iyi bir trafik eğitiminden geçmektedir. Geleceğin bilinçli sürücüleri ve yayalarının yetiştirilebilmesi için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak 3 yıl önce Trafik Eğitim Parkı projemizi hayata geçirdik. Minyatür bir şehir görünümünde olan Çorlu Trafik Eğitim Parkı’nda öğrencilerimize yönelik teorik ve uygulamalı olarak eğitimlerimiz devam ediyor. İnanıyoruz ki, burada eğitim alan öğrencilerimiz gelecekte bilinçli sürücü ve yayalar haline geleceklerdir.” dedi.