Kredibilitesi yüksek firmalarımıza yüzde 75 destekli kefalet sağlayacağız

Kredibilitesi yüksek firmalarımıza yüzde 75 destekli kefalet sağlayacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Yeterli teminata sahip olmayan ama kredibilitesi yüksek firmalarımıza en az yüzde 75 oranında Hazine destekli kefalet sağlıyoruz. Bu kapsamda kadın girişimcilerimize ve kadın kooperatiflerimize 2 milyar liralık kefalet paketi tahsis ettik” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları tarafından Pullman İstanbul Hotel’de düzenlenen Kadın Emeği Zirvesi’nde, “Fikri olan, çalışan, üreten, yaşamak için olduğu kadar yaşatmak için de emek veren her kadının yanındayız” diyerek başlatılan “Kadın Emeği Türkiye’nin İstikbali Programı”nın bir kez daha ülkeye hayırlı olmasını diledi.

Program kapsamında ülkenin dört bir yanında iş kurmak, işini geliştirmek ve meslek edinmek isteyen 45 binden fazla kadınla bir araya gelindiğini ve onlara destek verildiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kadınlarımızın ülkemizin demokrasi ve kalkınma atılımlarının hepsinde olduğu gibi son 20 yılda hayata geçirdiğimiz reformların tamamında emeği ve katkısı vardır. İnşallah, Türkiye Yüzyılı’nı da sizlerle birlikte kuracağız” diye konuştu.