Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne 12 adet Mercedes-Benz Conecto Solo teslimatı gerçekleştirildi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne 12 adet Mercedes-Benz Conecto Solo teslimatı gerçekleştirildi
blank

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne 12 adet Mercedes-Benz Conecto Solo teslimatı gerçekleştirildi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, satın aldığı 12 adet Mercedes-Benz Conecto Solo otobüsünü 16 Aralık tarihinde düzenlenen törenle teslim aldı.
Mercedes-Benz Conecto Solo otobüsler, çarpışma önleyici fren asistanı ve dönüş yardımcısı gibi yüksek teknolojili öncü güvenlik donanımlarıyla ilkleri sunuyor.
Teslim edilen yeni otobüslerde ayrıca, Covid-19 salgınına karşı yeni antiviral etkili yüksek performanslı aktif filtre yazılımı ve aktif filtreler de kullanılarak hijyen seviyesi artırılıyor.
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşım hatlarında kullanılmak üzere satın aldığı 12 adet Mercedes-Benz Conecto Solo aracı, 16 Aralık 2022 tarihinde Halk Otobüsleri Belediye Otobüs Garajında düzenlenen törenle teslim aldı. Mercedes-Benz Türk Şehir İçi Otobüs ve Kamu Satış Grup Müdürü Orhan Çavuş, Mercedes-Benz Türk Otobüs Kamu Satış Koordinatörü Ümit Türk ve Mercedes-Benz Türk Otobüs Kamu Satış Koordinatörü Ahmet Koşturoğlu, düzenlenen törende otobüsleri Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a teslim etti.

Tekirdağ halkına hizmet verecek olan Mercedes-Benz Conecto Solo; şehir içi otobüs sektöründe Türkiye’de ilk defa sunulan çarpışma önleyici fren asistanı ve dönüş yardımcısı gibi güvenlik donanımlarıyla fark yaratıyor. Dünyanın en modern otobüs fabrikalarından olan Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda üretilen Mercedes-Benz Conecto Solo, tam alçak tabanlı yapısıyla geniş bir iç mekâna sahipken; ekonomik ve çevreci E6 motoruyla benzersiz yakıt ekonomisi sağlayan reküperasyon (geri kazanım) modülünü de barındırıyor. Sadece yeni Mercedes-Benz Conecto otobüslerinde bulunan bu modül sayesinde, otobüsün gazsız sürüş ve frenleme sırasında depoladığı enerji, ilave yakıt tasarrufu olarak geri dönüyor. Yangın ikaz ve söndürme sistemi, engelli rampası ve otomatik klima sistemi gibi pek çok aksesuarla donatılan araç, yüksek güvenlik ve konfor standartlarını bir üst basamağa taşıyor.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, teslimat töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Tekirdağ halkına en iyi şekilde hizmet verme hedefimiz doğrultusunda yeni araç alımımızda tercihimizi Mercedes-Benz’den yana kullandık. 2015 yılından bu yana kullandığımız Mercedes-Benz Conecto Solo Dizel otobüslerimizden duyduğumuz memnuniyet, yeni satın alma sürecimizde önemli bir rol oynadı. Teslim aldığımız 12 adet Mercedes-Benz Conecto Solo aracımız ile filomuzdaki Mercedes-Benz marka araç sayımızı 38 adede yükselttik. Mercedes-Benz Conecto araçların uygun satın alma maliyeti ve düşük yakıt tüketimine sahip olması da tercihimizi etkileyen önemli faktörler arasındaydı. Ayrıca Mercedes-Benz Türk’ün satış sonrasında sağladığı hizmetler de bizler için çok önemli. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, Mercedes-Benz Türk’ün ürünlerine ve satış sonrası hizmetlerine çok güveniyoruz. İşbirliğimizi gelecek senelerde de devam ettirmeyi amaçlıyoruz.”

Mercedes-Benz Türk Şehir İçi Otobüs ve Kamu Satış Grup Müdürü Orhan Çavuş ise, “2022 yılını geride bırakırken, büyük bir ivme yaşadığımız şehir içi otobüs teslimatlarımıza bugün yeni bir tanesini daha eklemenin gururunu yaşıyoruz. Teslimatını gerçekleştirdiğimiz 12 yeni otobüsle beraber, Tekirdağ Belediyesi’nin araç parkındaki Mercedes-Benz yıldızına sahip araç sayısını 38’e çıkartmış bulunuyoruz. Dünyanın en teknolojik, en entegre ve en modern otobüs fabrikalarından biri olan Hoşdere Otobüs Fabrikamızda üretilen Mercedes-Benz Conecto Solo araçlarımızın ileri güvenlik teknolojisi ve geniş yolcu kapasitesi sayesinde, Tekirdağ halkı trafikte güvenli ve konforlu bir şekilde seyahat etmeye devam edecek. Ayrıca, otobüslerimiz sahip oldukları yeni antiviral etkili yüksek performanslı aktif filtre yazılımı ile başta Covid-19 salgını olmak üzere pek çok salgına karşı koruyucu bariyer oluştururken, hijyen seviyesini en üst noktaya taşıyacak. Düşük yakıt tüketiminin sağladığı uygun işletim maliyetleri ve yüksek ürün kalitesiyle Mercedes-Benz Conecto Solo otobüslerimizin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bünyesinde uzun yıllar boyunca hizmet vereceğinden eminiz. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne; Mercedes-Benz Conecto Solo otobüslerimizi tercih ederek, Tekirdağ halkının ulaşım ihtiyaçlarında konfor ve güvenliği önceliklendirdiği için teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.