Yükseköğretim Kalite Kurulu Kurumsal Akreditasyon Programı Değerlendirme Takımı NKÜ Ziyaret Etti

Yükseköğretim Kalite Kurulu Kurumsal Akreditasyon Programı Değerlendirme Takımı NKÜ Ziyaret Etti

2022 Yılı Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) kapsamında, Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından görevlendirilen Kurumsal Akreditasyon Programı Değerlendirme Takımı, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nde bir dizi toplantı ve saha ziyareti gerçekleştirdi.

NKÜ kalite ve akreditasyon çalışmaları dolayısıyla Üniversitemizde bulunan KAP Değerlendirme Takımı, öncelikle Üniversitemiz Kalite Komisyonu ile toplantı yaptı. Toplantı kapsamında NKÜ Kalite Komisyonu, kurumsal dış değerlendirme ve akreditasyon ölçütleri dikkate alınarak kurum tarafından oluşturulan kalite güvence sistemi, kurumun stratejik hedefleri, bu hedeflerin bölgesel/ulusal kalkınma hedefleri içindeki yeri, eğitim-öğretim, araştırma, toplumsal katkı ve idari süreçlerde kurumun yönetimsel yaklaşımı, sürekli iyileştirme yaklaşımı ve bu kapsamda elde edilen sonuçları içeren bir sunum gerçekleştirdi.

KAP Değerlendirme Takımı, Kalite Komisyonu ile görüşmesinin ardından, sırasıyla senato üyeleri, uygulama ve araştırma merkezleri yetkilileri, idari birim yöneticileri ve idari personel ile toplantılar yaptı.

Toplantılar sonrası KAP Değerlendirme Takımı, Üniversitemizin bazı akademik birimlerinin yanı sıra; Kütüphane, Sosyal Yaşam Merkezi ve Teknopark’ı kapsayan saha ziyaretleri gerçekleştirerek, ilgili yetkililer ve öğrenciler ile bir araya geldi.

KAP Değerlendirme Takımının gerçekleştirdiği ziyaretler, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’in de katıldığı değerlendirme toplantısıyla sona erdi.