Vali Aziz Yıldırım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Farkındalık Oluşturmak Amacıyla Kurulan Standları Ziyaret Etti

Vali Aziz Yıldırım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Farkındalık Oluşturmak Amacıyla Kurulan Standları Ziyaret Etti

Vali Aziz Yıldırım, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü münasebetiyle farkındalık oluşturmak amacıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü, Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı ve Tekirdağ Barosu tarafından TEKİRA AVM’de kurulan stantları ziyaret etti.

Ziyaret sırasında vatandaşlarla sohbet ederek bilgilendirmeler yapan Vali Yıldırım, “Kadına karşı şiddeti reddediyoruz ve şiddetin ortadan kalkması için var gücümüzle çalışıyoruz. Valiliğimiz ile, Emniyetimiz ile, Jandarmamız ile, Kaymakamlıklarımız ile kadına şiddetin ortadan kalkması için sıfır tolerans gösteriyoruz ve buna dair de bütün tedbirleri alıyoruz. Tabi ki; vatandaşımızın da bu konuda duyarlı olması ve gerek konu komşusundan, gerek akrabasından böyle bir şey gördüğünde de hafif, ağır, az, çok demeden mutlaka bize haber vermesi lazım ki biz de işin üstüne kararlılıkla gidelim. Burada da, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde farkındalığı arttırmak için toplandık. Kurumlarımızın stantları var, bütün bir hafta boyunca yapılan çalışmalar var, konferanslar, toplantılar, görüşmeler oldu. Basınımız bunu yeterince vatandaşlarımıza duyurdu. Onlara da teşekkür ediyorum, eksik olmasınlar. Ama bu bir haftaya sıkıştırılacak ve bir hafta ile sınırlandırılacak bir faaliyet değildir, bunun da özellikle üstüne basa basa söylemek lazım. Kadına şiddete hayır diyor, “Kadına El Kalkamaz” diye de üzerine basa basa belirtiyoruz.” dedi.

Ziyarette Vali Yıldırım, vatandaşlara gül ve karanfil hediye etti. Standaki görevliler de vatandaşlara bilgilendirici broşür dağıttı.