NKÜ Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP 2022) Başvurusu Kapsamında Çevrim İçi Eğitim Gerçekleşti

NKÜ Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP 2022) Başvurusu Kapsamında Çevrim İçi Eğitim Gerçekleşti
blank

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP 2022) başvuru süreci dolayısıyla Kalite Komisyonu Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen kalite çalışmaları kapsamındaki ‘Eğiticilerin Eğitimi’ serisinde Öğretim Elemanlarına yönelik ‘Sınıf İçi Ölçme ve Değerlendirme Teknikleri’ konulu eğitim, bu kez çevrim içi olarak gerçekleşti.

Daha önce Üniversitemizde yüz yüze olarak verilen seminer, bu defa Zoom platformu üzerinden çevrim içi olarak verildi. Kalite Komisyonu Başkanı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI moderatörlüğünde gerçekleşen eğitimi, Üniversitemiz Öğretim Elemanlarının katılımıyla Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Meltem ACAR GÜVENDİR verdi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI, açış konuşmasında “Sınıf içi ölçme ve değerlendirme tekniklerinin hepsinin artık bilinçli olarak yapılması gerekiyor. Bunlar kalite adına tüm dünyada yapılan uygulamalar. Biz de konusunda en iyi konuşmacılardan bu noktada size bunları anlatmalarını istiyoruz. Daha önce yüz yüze yaptığımız eğitimde Doç. Dr. Meltem Acar GÜVENDİR’i Üniversitemizde ağırlamıştık. Bu defa aynı eğitimimizi online olarak gerçekleştiriyoruz.  Kendisine değerli katkılarından dolayı çok teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Ardından, yoğun katılımın gözlendiği etkinlikte programın konuşmacısı Doç. Dr. GÜVENDİR, ‘Ön Bilgilerinin, Hatırlama ve Anlama Düzeylerinin Değerlendirilmesi, Analitik ve Eleştirel Düşünme Becerilerinin Değerlendirilmesi, Sentez ve Yaratıcı Düşünme Becerilerinin Değerlendirilmesi’ gibi konuları ele aldığı sunumunu gerçekleştirdi.