KTSO Başkanları Ilık ile Özsan, Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Kırbiç’i ziyaret etti

KTSO Başkanları Ilık ile Özsan, Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Kırbiç’i ziyaret etti

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık ile Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İsmail Hakkı Özsan, Trakya Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Trakya Birlik) Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Kırbiç’i ziyaret etti.
* KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık; “İlimizde yaşayan vatandaşlarımızın refah düzeylerini arttırmak için çalışıyoruz”
Kırklareli’de ekonominin canlandırılarak, istihdamın arttırılması için her platformda Kırklareli’deki yatırım imkanlarını anlattıklarını ve olumlu sonuçlar aldıklarını ifade eden Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık; “Bizim tek amacımız ilimizde yaşayan vatandaşlarımızın refah düzeylerini arttırarak, rahat bir yaşam sürmelerini temin etmektir. Bunun içinde tüm yönetim ve meclis üyelerimiz ile yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Katıldığımız tüm platformlarda Organize Sanayi Bölgemiz başta olmak üzere ilimizdeki yatırım imkanlarını bire bir yaptığımız temaslarımızda anlatıyoruz” dedi
* Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Kırbiç; “48 Kooperatifimiz ile üreticilerimizin tohum, gübre, zirai araç-gereç gibi ihtiyaçlarını karşılıyoruz”
Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Kırbiç’te yaptığı açıklamasında şunları kaydetti:
“Kuruluş yıllarından günümüze kadar hızlı ve istikrarlı bir gelişme gösteren birliğimizin kuruluşunda 3 olan Kooperatif sayısı bugün Marmara, Ege ve İç Anadolu Bölgeleri’nde faaliyetlerini sürdürmekte olan 48 Kooperatife yükselmiştir. Yine kuruluşta 2.103 olan ortak sayımız ise günümüzde 40.000`e çıkmıştır. Birliğimiz ülkemizde üretilen ayçiçeğinin yılda ortalama %30-%50’sini mübayaa etmektedir. Kuruluş yıllarında ortaklarından ve ayçiçeği üreticilerinden aldığı ürünleri depolayıp, uygun fiyat bulduğunda satan böylece; Ortaklarımızın ürünlerini değerlendiren, ayrıca üreticilerimizin tohum, gübre, zirai araç-gereçgibi ihtiyaçlarını karşılayan birliğimiz, 1976 yılında Karacabey Yağ Fabrikası’nı satın alarak, 1982 yılından itibaren Entegre Tesislerini kademeli olarak üretime geçirmesi ile birlikte, Rafine Yağ, Margarin ve Fenni Yem Üretimi’ne başlamıştır. Amacımız; Üretici ve Tüketici aleyhine fiyat dalgalanmalarını önlemek. Ürünleri mamul haline getirerek aracıları azaltmak suretiyle üreticinin kazancını arttırmak ve tüketiciye ekonomik hizmet vermek. Piyasaya kaliteli ürün sunmak. Tohum şirketimiz vasıtası ile verimi yüksek tohum temin edip, yağ oranındaki artışı sağlamak. Ücretsiz hizmet veren toprak tahlil laboratuvarları yardımı ile gübre kullanılmasında denge ve tasarrufu temin etmektir”