TEKİRDAĞ MİLLETVEKİLİ VE AK PARTİ MKYK ÜYESİ MUSTAFA YEL’İN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

TEKİRDAĞ MİLLETVEKİLİ VE AK PARTİ MKYK ÜYESİ MUSTAFA YEL’İN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

TEKİRDAĞ MİLLETVEKİLİ VE AK PARTİ MKYK ÜYESİ MUSTAFA YEL’İN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

“Dünyanın en önemli, en kutsal mesleğinin gününü kutladığımız bugün, tarih içinde her zaman ayrı bir yer verilen, en kutsi makamlara layık görülen sevgili öğretmenlerimizi coşkuyla selamlıyorum.

Bizler, toplum olarak, millet olarak, ülke olarak, yarınlara hoş bir sada’dan fazlasını bırakmak, çocuklarımıza güvenli ve zengin bir gelecek, özgür ve güçlü bir devlet emanet etmek istiyorsak, öğretmenlerimizi baş tacı etmeli, onları korumalı ve mesleklerini en iyi şekilde icra etmenin yollarını sunmalıyız. Bizleri bir araya getiren değerler bütününün temelinde “Beşikten mezara kadar öğrenmemizi” isteyen bir öğüt varken, bizlere de bu öğüde sadık kalmak, bu öğüdü hakkıyla yerine getirmek düşmektedir. Öğretmenlerimiz, bu noktada geleceğimizin mimarlarıdır.

Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN’ın liderliğindeki AK Parti’mizin en öncelikli alan olarak gördüğü eğitimde, son 21 yıllık dönemde kapsamlı reformları hayata geçirdik, öğretmenlerimizin çalışma şartlarını iyileştirdik, eğitimi teknolojinin imkanlarıyla buluşturduk, eğitim desteğiyle öğrencilerimizin yanında olduk. Özellikle kız çocuklarının eğitim hayatına katılımı için çok önemli projeleri hayata geçirdik. Hükümetimiz her yıl bütçeden en büyük payı eğitime ayırıyor. Bunun bir gereği olarak da eğitim sistemimizi, altyapısından müfredatına kadar çağın gereklerine uygun bir biçimde güncellemeye devam ediyoruz.

Öğretmenlerimizin hayat standartlarını yükseltmek, çalışma şartlarını daha da iyileştirmek ve verimliliklerini artırmak için imkânlarımızı zorlayarak büyük adımlar attık, atmaya devam ediyoruz. Bugün gelinen noktada eğitimde ülkemizi ileri standartlara kavuşturmanın gururunu yaşıyoruz. Araştıran, üreten, gelişime ve yeniliklere açık, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan nesiller yetiştirmek amacıyla yurdumuzun her köşesinde fedakarca çalışan, en zorlu şartlarda dahi mesleklerini sevgiyle icra eden saygıdeğer öğretmenlerimizi hürmetle selamlıyorum. Onlar her türlü övgü ve takdire layıktır. Geleceğin huzurlu, güvenli ve büyük Türkiye’sinin inşasında rol alacak gençlerimiz ve çocuklarımız, öğretmenlerimizin ellerinde şekillenecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Tekirdağ’ımızın dört bir yanında fedakârca çalışarak bu yüce görevi hakkı ile yerine getiren bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en içten duygularımla kutluyor, sağlık, mutluluk ve üstün başarılar diliyorum. Ayrıca başta Cumhuriyetimizin kurucusu, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere ebediyete irtihal etmiş olan bütün öğretmen ve eğitimcileri rahmet ve minnetle anıyor, emekliye ayrılmış olanlara da aileleriyle birlikte huzurlu bir ömür geçirmelerini temenni ediyor, selam ve sevgiler sunuyorum.”