ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

24 Kasım 2022

Ülkemizin kalkınmasında ana taşıyıcı kadro, öğretmenlerdir. Bilimsel ve teknolojik gelişmelerin anahtarı olan öğretmenler, deneyim ve liyakati önceleyen bir anlayışla görev yapmalı, mesleğe yakışır maaş almalıdır. Farklı statüde öğretmen tanımlamaları ile yaratılan koşullara son verilmelidir. Sözleşmeli öğretmenlik sonlandırılmalı, tüm öğretmenler kadrolu olarak istihdam edilmelidir.
Bir uzmanlık mesleği olan öğretmenliğe sınav ile kariyer basamakları sunulamaz. Öğretmenin bilgi birikimi, sınıf performansı, bildiklerini aktarma niteliği dikkate alınmadan, kariyer basamakları inşa edilemez. Kariyerde,öğretmenin hizmet yılı esas alınmalıdır.
Aydınlık bir gelecek, öğretmenlerimizin koşullarının iyileştirildiği bir ortamda mümkündür. Sorgulayan ve düşünen gençlerin yetişmesi için, öğretmenin zihni de rahat ve özgür olmalıdır.
Eğitimde bilimsel, teknik ve felsefi altyapının güçlendirilmesi için sistem laik bir yörüngeye oturtulmalıdır.
Öğretmenlerimizin Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün hedeflediği koşullara erişmesi temennisiyle tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en içten duygularımla kutluyorum.

Dr. İlhami Özcan AYGUN
CHP Tekirdağ Milletvekili