ŞARKÖY İLÇESİ ERİKLİCE MAHALLESİ KANALİZASYON İNŞAATININ TEMELİ DÜZENLENEN TÖRENLE ATILACAK

ŞARKÖY İLÇESİ ERİKLİCE MAHALLESİ KANALİZASYON İNŞAATININ TEMELİ  DÜZENLENEN TÖRENLE ATILACAK

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşu TESKİ, il genelinde altyapı çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda 24 Kasım’da Şarköy ilçesi Eriklice Mahallesinde yapılacak kanalizasyon hattının temel atma töreni gerçekleştirilecek.
Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ tarafından Eriklice ve Hoşköy mahallerinde toplam 11.380 metre kanalizasyon şebeke inşaatı ve Eriklice mahallesinde 1.855 metre terfi hattı ve 1 adet paket terfi merkezi yapılacak.
Eriklice Mahallesi Kanalizasyon Şebeke Hattı İnşaatı kapsamında 10.166 metre kanalizasyon hattı yapılması planlanıyor. Yeraltı su seviyesinin yüksek olduğu denize yakın cadde üzerinde beton boru yerine HDPE boru kullanılarak Ø315 ve Ø 200 mm çaplarında 3.625 metrelik HDPE boru ile kanalizasyon şebeke hattı imalatı, Ø300 mm çaplı beton boru ile 6.541 metre kanalizasyon şebeke hattı imalatı yapılacak. İşin kapsamında ilave yeni terfi merkezi ve 410 m Ø160 mm çaplı ve 1.445 m Ø200 mm çaplı HDPE boru ile terfi hattı yapılacaktır.
Hoşköy Mahallesi, Serinvadi Site Bölgesinde Kanalizasyon İnşaatı
Yaklaşık 1.214 metre Ø300 beton boru ile mevcut TM2’ye bağlanacak şekilde kanalizasyon hattı imalatı yapılacaktır. İşin sözleşme bedeli 25.495.933,00 TL olup, çalışmalar tamamlandığında söz konusu iş için yaklaşık 40.000.000,00 TL yatırım gerçekleşmiş olacaktır.
Başkan Kadir Albayrak: “Temel Atma Törenimize Tüm Vatandaşlarımızı Davet Ediyorum”
Konu ile ilgili açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımız için altyapıdan üstyapıya, ulaşımdan sosyal hizmetlere kadar birçok alanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Altyapı çalışmaları da bu anlamda büyük önem verdiğimiz hizmetlerin başında geliyor. Şarköy ilçemizde temel atma törenini gerçekleştireceğimiz kanalizasyon inşaatımız ilçemizde önemli bir ihtiyacı gidermiş olacak. Ben 24 Kasım Perşembe günü saat 14.00 Eriklice Mahallesi’ndeki temel atma törenimize tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum.” dedi.