TBMM Başkanı Mustafa Şentop son olarak KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre ile görüştü.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop son olarak KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı temsilen KKTC’nin 39. Kuruluş yıl dönümü törenlerine katılan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, törenlerin ardından Maraş bölgesine geçti. Maraş hakkında kısa brifing alan Şentop ve beraberindeki Parlamento heyeti, Bilal Ağa Mescidi’ni ziyaret ederek, Maraş’ı gezdi. Maraş bölgesini ziyaretinin ardından Lefkoşa’ya gelerek KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile bir araya geldi.

Şentop görüşmede, Türkiye’nin Kıbrıs davasına verdiği öneme işaret ederek, Meclis olarak, millî dava Kıbrıs meselesine ilişkin gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirtirken, Kıbrıs Türk halkının müktesep haklarının, yani egemen eşitliğinin ve eşit uluslararası statüsünün tescil edilmesinin çözümün anahtarı olacağını muhataplarına anlatmaya devam edeceklerini söyledi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop son olarak KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre ile görüştü.

TBMM Başkanı Şentop görüşmede öncelikle, kendisi ve heyetine gösterilen misafirperverlikten dolayı teşekkür etti.

Hem şahsı, hem TBMM, hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı temsilen Lefkoşa’’da olduğunu söyleyen Şentop, “KKTC’nin, Türkiye’de özel bir yeri vardır” dedi.
Kıbrıs’taki süreci anlatan Şentop, başka çare kalmayınca Türkiye’nin 74’te Barış Harekatı’nı gerçekleştirdiğini ifade ederken, sonrasındaki süreçte de Kıbrıs’ın ortaya koyduğu tüm tezlere Türkiye’nin destek verdiğini kaydetti.

KKTC’nin Türk Devletleri Teşkilatı’nda gözlemci statüsü elde etmesinden duydukları memnuniyeti aktaran Şentop, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin uluslararası alanda görünürlüğünü parlamenter platformlarda sürdürülen temaslarla arttırmaya çaba sarf etmeye devam edecekleri mesajını verdi. Şentop, “Bu bir süreçtir. Ama biz nihayete erdirmek için elimizden gelen gayreti ortaya koyacağız. Biz Parlamento olarak da Kıbrıs Türkü’nün yanındayız. Kıbrıs bize göre milli bir davadır” dedi.

Şentop bu çerçevede Zorlu Töre’yi, Nisan ayında İstanbul’da gerçekleştirilecek 12’nci TÜRKPA Genel Kurul Toplantısı’na davet etti.