39 ülkenin temsilcileri ve dini kanaat önderleri İstiklal’de hayatını kaybedenleri andı

39 ülkenin temsilcileri ve dini kanaat önderleri İstiklal’de hayatını kaybedenleri andı

Beyoğlu Belediyesi, dini liderler ve 39 ülkenin başkonsolosu İstiklal Caddesi’nde birlik ve beraberlik yürüyüşü düzenledi. Törende, teröre karşı birlik mesajı verildi.
Taksim İstiklal Caddesi’nde 13 Kasım’da 6 kişinin yaşamını yitirmesine, 81 kişinin yaralanmasına yol açan bombalı saldırının ardından olayın yaşandığı alana kurulan platforma ziyaretler sürüyor.

Vatandaşlar, yerli ve yabancı turistler, saldırının meydana geldiği alana kurulan platforma gelerek, karanfiller bırakıyor. Kimi vatandaşlar dua ederek, kimileri de gözyaşı dökerek hayatını kaybedenleri yad ediyor.

Galatasaray Meydanı’nda toplanan ve aralarında Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Türkiye Musevileri Hahambaşı İsak Haleva, Türkiye Katolik Süryani Patrik Vekili Orhan Çanlı, Süryani Kadim Cemaati Patrik Vekili Yusuf Çetin ve Beyoğlu Müftüsü Mehmet İzci’nin olduğu dini liderler ile 39 ülkenin başkonsolosu patlamanın meydana geldiği alana kadar “İstiklal Bizim” yürüyüşü yaptı.

İstiklal Caddesi’nde oluşturulan platformda konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, acı günler yaşandığını belirterek, bu acı günleri paylaşan bütün dini cemaatlerin liderlerine teşekkür etti.