Vali Aziz Yıldırım Sürücülere Reflektif Yelek Dağıttı

Vali Aziz Yıldırım Sürücülere Reflektif Yelek Dağıttı

Karayolları Trafik Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle trafikte alınan yeni önlemler çerçevesinde motosiklet, bisiklet, elektrikli bisiklet, elektrikli skuter ve motorlu bisiklet sürücülerine akşam saatlerinde seyahat ederken reflektif yelek giyme zorunluğu getirildi.

Bu kapsamda Vali Aziz Yıldırım, Kumbağ Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi önünde motosiklet ve motorlu bisiklet sürücülerine reflektif yelek ve bilgilendirici broşür dağıttı.

Reflektif yelek giymenin artık bir zorunluluk olduğunu halka duyurmak, toplumsal farkındalığı artırmak ve kazalarının önüne geçebilmek amacıyla düzenlenen programda, “Görünür Ol Hayatta Kal” sloganıyla emniyet ve jandarma personeli tarafından da “reflektif yelek” dağıtıldı.  Sürücülere Karayolu Trafik Yönetmeliğinde yapılan değişiklikler hakkında bilgiler verildi.

Ziyaret sırasında bir konuşma yapan Vali Yıldırım; “İncinebilir sürücüler var. Bunlar kimler bisiklet sürenler, scooter kullananlar, bisiklet, elektrikli bisiklet, motosiklet, motorlu bisiklet kullananlar. Bu sürücülerin trafikte mutlaka görünür olmaları lazım. Kendilerinin karşıdan geleni, yanından geçeni görmesi yetmiyor. Kendilerinin de aynı şekilde diğerleri tarafından görünmesi gerekiyor. Pek çok sürücü karşıdakini görünce onlarında kendilerini gördüğünü zannediyorlar. Ama ciddi anlamda trafikte bunu sağlayabilmek, özellikle karanlıkta çok da mümkün değil. Bunu nasıl karşılıyoruz. İşte bu şekilde bisikletlere, motosikletlere, scooterlara reflektör takmakla üzerlerimize reflektörlü yelek giymekle sağlamış oluyoruz. Devamlı kullandığımızda ümit ediyorum ki bu sürücülerimizin kazaları çok çok daha az olacak. Bütün katkıda bulunan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Vali Yıldırım’a ziyaretleri sırasında İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ahmet Çetin, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık eşlik etti.